Daar waar de toestellen weggehaald worden, zal geen kale vlakte achterblijven. Opzet is om deze te vergroenen door het aanbrengen van planten en het toevoegen van wat wordt genoemd ‘speelaanleidingen’, zoals stapstenen of een neergelegde boomstam.
Mochten er bewoners zijn, wordt door de gemeente naar voren gebracht, die toch graag een volwaardige speelplek op een vergroende plek willen maken, dan kan dat via een bewonersinitiatief kenbaar worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor het zelf onderhouden van de nieuw gecreëerde groene plaatsen die de speeltoestellen vervangen.
Voor een gedetailleerd overzicht van de speelplekken die blijven dan wel vervangen worden, zie: stadsgesprekken.almere.nl en vervolgens ‘Spelen en bewegen’.
Foto: centrale speelplek in de Oostgriend.
Wij hebben wel degenlijk aangegeven dat wij speeltuigen willen, deze zonder overleg weggehaald en 1 stomme boomstam neer gelegd.. 1 grote modderboel. Kinderen zie je met hun ziel onder hun arm lopen.
Ook hebben we handtekeningen opgehaald, zelfs dat hielp niet. Als je de gemeente belt dan zeggen ze, ga je maar naar een andere speeltuin op een ander hofje..ow en moeten ze dan alleen? Dat zoek je maar uit met de buren.. wat een belachelijk antwoord!!!!
Ik weet het niet maar er zijn buren die niet met elkaar omgaan, er zijn buren die werken moeten, er zijn buren die toch niet bij een speeltuin elke dag gaan zitten omdat hun kleinkinderen langskomen en dus moeten we met zijn allen erbij gaan zitten. Achterlijke gladiolen bij de gemeente…ow en als klap op de vuurpijl, als je speeltuigen wilt werd er ook even bij gezegt, dan betalen jullie dat maar zelf!!!!!serieus??? 5000 euro voor een glijbaan!!! Ik denk dat we met de buurt maar hart van Nederland inschakelen en of de krant!!!!!!!