Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Aanpassing speelplekken in de wijken

De gemeente Almere heeft deze week plannen kenbaar gemaakt wat betreft speelvoorzieningen in de wijken. Daarbij komt ook De Grienden aan bod, de Meenten wordt niet vermeld. In deze ideeën worden sommige locaties aangewezen als centrale speelplaatsen, andere zijn (kleinere) steunplekken en sommige verdwijnen.

Daar waar de toestellen weggehaald worden, zal geen kale vlakte achterblijven. Opzet is om deze te vergroenen door het aanbrengen van planten en het toevoegen van wat wordt genoemd ‘speelaanleidingen’, zoals stapstenen of een neergelegde boomstam.
Mochten er bewoners zijn, wordt door de gemeente naar voren gebracht, die toch graag een volwaardige speelplek op een vergroende plek willen maken, dan kan dat via een bewonersinitiatief kenbaar worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor het zelf onderhouden van de nieuw gecreëerde groene plaatsen die de speeltoestellen vervangen.
Voor een gedetailleerd overzicht van de speelplekken die blijven dan wel vervangen worden, zie: stadsgesprekken.almere.nl en vervolgens ‘Spelen en bewegen’.

Foto: centrale speelplek in de Oostgriend.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.