Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Aanplant Tiny Forest achter Oostgriend

Ze zijn nog iel, de sprieten van één tot anderhalve meter hoogte die sinds kort achter de Oostgriend staan en een tiny forest moeten gaan vormen. Een van de buurtbewoners, Paulina Martin de Kreij – bekend van Galerie Odelein aan de Kerkgracht – had eerder een verzoek ingediend voor zo’n mini-bos ter grootte van zo’n anderhalve tennisbaan. ‘Hoewel het geheel kleiner is geworden dan in het oorspronkelijke ontwerp stond, ben ik blij dat het geheel gerealiseerd is,’ zegt ze.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems buurtbos. Dit moet niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren worden, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het is duidelijk dat het wel even duurt voordat de stekken bomen genoemd kunnen worden.

‘Die opzet sprak me aan en daarom heb ik moeite gedaan zoiets in onze wijk te krijgen’, meent ze. Middenin liggen drie grote boomstammen die als zitplaats kunnen dienen. Daarom is een wandelpad aangebracht. Vervolgens in de rijen daarbuiten staan de loten geplant van onder andere essen, hazelaars en iepen. Geen uitheemse soorten dus, waarbij met name de essen, denk aan de essentaksterfte, nogal gevoelig zijn voor een schimmelziekte. Deze soort schijnt dat niet te zijn, is Paulina verzekerd. Op een open toegang na, is het geheel voorzien van een houten omheining.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.