Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Action mogelijk naar Almere Haven

Action is in vergaande onderhandeling dit najaar een vestiging aan de Houtstraat in Almere Haven, waar Bigt L Jeans in is gevestigd, te openen. Om dat mogelijk te maken wordt de winkeloppervlakte van de spijkenbroekenverkoper ongeveer gehalveerd van 1500 naar 750 vierkante meter. Tevens wordt een nu nog leegstaande winkel naast dit bedrijf bij het geheel betrokken.

Dat is door Big L Jeans bevestigd. Deze winkel wordt van eind mei tot eind juni verbouwd, de verkoop gaat in die periode door. Ook het winkelstraatmanagement van Almere Haven geeft aan dat Action naar Haven komt. Winkeliers van het winkelcentrum Almere Haven zijn op de hoogte gebracht van deze ontwikkeling. Alleen Action zelf wil het nog niet officieel toegeven.

De komst van de winkelketen zou een stimulans betekenen voor de ondernemers in de eerste Almeerse woonkern die het, op enkele uitzonderingen na, moeilijk hebben. Om dat te onderstrepen heeft Manuel Koster van De Kleine Lunchfabriek aan de Marktgracht meegedeeld dat zijn winkel te koop staat. ‘De omzet laat te wensen over. Er moet geld bij. Ik kan beter nu stoppen dan dat ik over enige tijd failliet ga’, zegt hij. Hij heeft nog een ander bedrijf, daar gaat hij zich nu op storten.

Action is aan een onstuitbare opmars bezig, in Nederland en in Europa. Het bedrijf telt inmiddels 1000 winkels, waarvan bijna 400 in ons land. De omzet ligt op ca. 3 miljard euro.

Bij de foto: het pand van Big L Jeans aan de Houtstraat in Almere Haven.

Thijs Wartenbergh

2 reacties

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.