Grienden en Meenten
AED

AED’s in onze wijk

AED’s zijn draagbare apparaten die het hartritme weer kunnen herstellen bij een hartstilstand. Jaarlijks worden ongeveer 17.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand gevolg van een hartritmestoornis of hartinfarct. De meeste gevallen, ongeveer 84%, vinden plaats in of rondom het huis.

Die eerste minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Dat zijn ook de minuten waarin professionele hulpverleners vaak nog onderweg zijn. Er zijn al veel buurtgenoten die kunnen reanimeren, maar het zou fantastisch zijn dat er dan ook voldoende AED‘s beschikbaar zijn om daadwerkelijk echt het verschil te kunnen maken.

Voor iemand met een hartstilstand is het belangrijk dat er zo snel mogelijk met de juiste behandeling wordt begonnen. Een grote overlevingskans wordt bereikt door een snelle actie bij elke schakel:
snelle alarmering (bel altijd 112),
snelle reanimatie,
vroege defibrillatie (AED) en
snelle professionele hulp.

Om bij incidenten te kunnen handelen is het van belang om voldoende AED-apparaten in onze wijk beschikbaar te hebben zodat voor iedereen een apparaat binnen 500 meter bereikbaar is. Idealiter zijn deze AED’s 24 uur per dag bereikbaar in een afgesloten kast in de buitenruimte.

In onze wijken zijn diverse AED’s te vinden:

  • Grasmeent 103
  • Rietmeent 58 (autorijschool Elmers)
  • Klavergriend 103
  • Oevergriend 107
Overzicht van AED’s in onze wijk

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!