Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Almere Haven heeft nu ook ‘miljoenenbuurt’

De wijk van onze ‘buren’, Overgooi, is nu ook officieel een miljoenenbuurt: meer dan de helft – zelfs driekwart – van de 150 onderkomens is door de sterk stijgende huizenprijzen 1 mln euro of meer waard. Dat blijkt uit cijfers van databureau Calcasa. In heel Nederland zijn er inmiddels 54 van dergelijke enclaves voor de rijken. De meeste daarvan zijn van oudsher in ‘t Gooi te vinden, met Laren als topper: dat is het duurste dorp van Nederland.

Onze bewonersvereniging Grienden en Meenten onderhoudt contact met Overgooi. Deze wijk zou er anders maar een beetje bijhangen. Destijds, bij de aanvang van deze buurt, was het de opzet, c.q. de hoop, van de gemeente dat overdadig grote huizen tot aan de Stichtsebrug zouden worden gebouwd. Daarmee zou het worden wat de naam aangeeft, Overgooi, een alternatief, goedkopere grond, en overloopgebied voor ‘t Gooi. Verder dan het eerste deel is het niet gekomen, voorlopig. Slechts twee woningen zijn te vinden in de eerste uitbreiding.

Diverse Bekende Nederlanders hebben hun weg gevonden naar Overgooi. Annemarie Jorritsma, oud-burgemeester, is de bekendste bewoner die daar vertoeft in een familiehuis met man, twee kinderen en kleinkinderen. Jörgen Raymann is een ander. Namen die ook een belletje doen rinkelen, zijn Tanja Jess en trendwatcher Adjiedj Bakas.

Thijs Wartenbergh

1 reactie

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.