Grienden en Meenten

Als het kan weer bijeenkomst over Kadegriend

Woonzorg Flevoland en projectontwikkelaar Fraxus willen zo snel mogelijk – zodra het weer kan – een tweede bijeenkomst beleggen over de herontwikkeling van Kadegriend 1-21, met daarin sportschool Be Active en de Party Factory. De eerste bijeenkomst vond in februari plaats. Daarbij werd een heel voorlopig ontwerp, een ‘verkenning’, getoond aan de aanwezigen in buurtcentrum Meenten en Grienden.

Door de huidige situatie, laten Woonzorg en Fraxus weten, is het helaas een andere tijd dan toen wij met u kennismaakten. ‘Wij hopen dat u in goede gezondheid verkeert. Twee maanden geleden hebben wij aangegeven dat er eind april, met betrekking tot de herontwikkeling van Kadegriend 1-21, een tweede buurtinformatieavond gehouden zou worden. Dat is gezien de huidige situatie helaas niet mogelijk. Wij volgen hierin de richtlijnen van de overheid en het RIVM’, schrijven ze. 

Ze zeggen verder: ‘Dinsdag 21 april wordt er hopelijk meer bekend over de mogelijkheden op korte termijn. Zodra het verantwoord wordt geacht, gaan wij de tweede informatieavond organiseren. Indien dinsdag blijkt dat pas op lange termijn een bijeenkomst kan plaatsvinden, gaan wij kijken of we u op een andere wijze kunnen informeren. Hierover krijgt u tijdig bericht.’

Tegen de plannen, die nog wat kunnen worden bijgesteld werd in februari beloofd, is bij direct omwonenden protest gerezen. Zij maken zich ongerust over de ideeën die moeten leiden tot een geheel nieuw complex. De eerste indruk is dat de nieuwbouw kolossaler, met name hoger, wordt dan wat er nu staat. De buurtbewoners voelen zich door de plannen overvallen, zoals ze zeggen. Ze hebben lokale politieke partijen ingeschakeld om te zien wat die voor hen kunnen betekenen. Bewonersvereniging Grienden en Meenten wil met de bewoners meedenken. De ondernemers verkeren in grote onzekerheid wat er na de sloop van het gebouw met hun bedrijf moet gebeuren.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!