Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Alweer een dakopbouw in De Grienden

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Jeffrey Eykemans en zijn partner Saskia Leunk, woonachtig op Oostgriend 4, zagen enige tijd geleden aannemer Herber een dakopbouw realiseren op huisnummer 71 in dezelfde wijk. Zij dachten toen: ‘Dat is misschien ook wel wat voor ons’. De extra ruimte is inmiddels aangebracht, is wind- en waterdicht en wacht op een afwerking binnen.

Dit betekent dat zij binnenkort de nieuwe kamer, groot 30 vierkante meter, kunnen betrekken. Deze is volledig afgewerkt. ‘We hoeven alleen maar laminaat te leggen’, aldus Jeffrey. Door die afwerking, met een dakkapel aan de achterzijde – die voor een fraai uitzicht zorgt – en schuin raam aan de voorzijde, en alles erop en eraan, hangt er wel een stevig prijskaartje aan de operatie: 47.000 euro. De buren schuin tegenover hen hebben aanzienlijk minder betaald, met een vlak voor de kerstdagen voltooide opbouw, maar die hebben er dan ook geen ramen in, en evenmin een vaste trap. 

Jeffrey en Saskia, en hun kinderen Sara en Tygo, zijn blij met hun ‘aanwinst’. Jeffrey: ‘We woonden vijf jaar geleden in Almere Poort, op een appartement van 68 vierkante meter. We verbleven daar aanvankelijk met ‘n drieën, maar toen de vierde zich aandiende werd de leefruimte daar te klein. We konden vervolgens terecht in de Oostgriend, waar we heel prettig wonen. Zo fijn dat we, om ook hier wat meer bewegingsmogelijkheden voor ons allemaal te hebben, de kinderen worden groot, er graag een verbouwing voor over hadden’, aldus Jeffrey.

Zo ongeveer eind januari zullen de werkzaamheden voltooid zijn, is de verwachting. Dan is het geheel goed geïsoleerd, de cv-ketel van de eerste verdieping naar de zolder verplaatst (de ketel zat op de plek waar de trap naar boven moest komen), de radiatoren aangebracht en de kunststof raamkozijnen van HR++ glas voorzien. Activiteiten waar Herber zijn hand niet voor omdraait: het is inmiddels de tiende dakopbouw die hij in onze wijken gerealiseerd heeft. 

Wie denkt dat de familie Eykemans dan wel even genoeg heeft van rommel, lawaai en wat dies meer zij, die heeft het mis. Jeffrey: ‘Nu we toch bezig zijn, kunnen we beter maar even doorpakken. We willen de houten raamkozijnen binnenkort tijdens de grote renovatie in de wijk laten vervangen door kunststof exemplaren. Daarbij wordt ook het Velux dakraam aangepakt. Dat was niet meer in goede staat. Met die nieuwe ramen zorgen we er meteen voor dat we – via roosters – goed kunnen ventileren. Het oude ventilatiesysteem werkt niet meer. Dat hoeven we niet meer terug te hebben.’

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.