Grienden en Meenten

Anneke Hollegien (Jumbo): ‘Met veel plezier hier gewerkt’

Het personeel, maar ook zeker de klanten, van de Jumbo aan de Jaagmeent, zullen vanaf maandag 30 november het vertrouwde gezicht van Anneke Hollegien als filiaalmanager missen. Ze vertrekt naar een Jumbo-vestiging in Zwolle en wordt opgevolgd door Wouter van Polen.

Anneke heeft bijna twee jaar de winkel in onze wijk gerund. Het is de policy bij deze winkelketen om niet langer dan twee, drie jaar leiding te geven aan een en dezelfde winkel. Op deze manier komt er steeds iemand met een frisse blik de winkel binnen. Zo verving Anneke op haar beurt Vanessa Verbeek, die eveneens enige jaren manager van de voor Jumbo-begrippen kleine zaak (800 vierkante meter) is geweest.

Anneke kijkt met plezier terug op de periode in Almere Haven. ‘Ik was hiervoor onder meer actief in Zwolle en Leeuwarden en heb daarom enige vergelijkingsmateriaal. Dit is een echte buurtwinkel. Je kunt makkelijk contact met de mensen leggen, je ziet regelmatig dezelfde gezichten. We hebben de afgelopen twee jaar, even los van de coronaperiode, zoveel mogelijk ons gezicht in de buurt laten zien als de bewonersvereniging iets had georganiseerd. Dat was ook onze opzet: naar buiten treden en je tonen aan de buurt.’

Ze heeft wel gemerkt dat er hier in Haven meer ‘ruis’ was om het winkelen heen. Dat was in die vorige twee plaatsen minder aan de orde. ‘Ik bedoel daarmee’, zegt ze, ‘dat hier mensen nogal eens moeilijk doen rondom het bijvoorbeeld verplicht moeten gebruiken van een winkelkarretje in de coronatijd. Dat is nu eenmaal verplicht. Dat gebeurt het regelmatig dat mensen moeilijk doen omdat ze maar één ding nodig hebben. ‘Moet dat nou?’, hoor ik dan. Het is een kwestie van mentaliteit, denk ik. Iets assertiever allemaal. Het is niet mijn bedoeling om deze terugblik in het negatieve te trekken, hoor. Ik heb hier fijn gewerkt, met aardige, unieke mensen om me heen.’

We hadden het hiervoor over de omvang van de winkel: eerdere uitbreidingsplannen krijgen nu een definitief karakter.  Elio volgend jaar wordt de huidige winkel vergroot met ca. 300 vierkante meter. De gasleiding ervoor is enige weken geleden aangebracht. De extra meters worden met name aan de achterkant en de zijkant van de winkel gevonden. 

Daarmee kan het assortiment flink uitgebreid worden. De indeling, onder meer de plaatsing van de kassa’s, wordt anders. In een Anneke’s vorige locaties, Leeuwarden, was er sprake van 2000 vierkante meter en daaraan gekoppeld 37.000 artikelen. Dat haal je hier, met die grotere omvang, nog niet maar het gaat wel aardig die richting op.

Thijs Wartenbergh

1 reactie

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!