Grienden en Meenten

B&B: de hele wereld over de vloer…

Ze won eerder dit jaar de mini-wedstrijd met twee andere Bed&Breakfast.-eigenaren tijdens het tv-programma van MAX, Bed & Breakfast, Maria Zaal uit de Oevergriend: haar overnachtingsmogelijkheid ROZA blijkt in trek te zijn. Ze krijgt de hele wereld over de vloer: zo krijgt de Almeerse bezoekers uit Oekraïne, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Rusland, Australië, Amerika. Noem maar op.


ROZA is een samensmelting van de achternamen Roelofsen en Zaal (op de foto: Maria met haar man William). Maria begon over een B&B na te denken toen ze met haar werk gestopt was. ‘Ik wilde wat omhanden hebben. De hele dag niets doen trok me niet erg.’ De eerste verdieping van hun huis stond leeg, na het vertrek van hun kinderen naar een zelfstandig onderkomen, dus dat bood mogelijkheden. Ze heeft daar twee slaapkamers met een 2-persoonsbewijs en elk een tv, een koelkast, een gezamenlijke ruime badkamer met stoomcabine en een aparte kamer waar ontbeten kan worden. Een verblijf is al dan niet, naar keuze, incl, ontbijt. Een bezoeker die zelf iets meeneemt om te eten, mist ‘s ochtends wel een verse jus d’orange, vers fruit en zelfgebakken brood….Tarief 60 euro, voor 1 persoon 40 euro, incl. ontbijt.

ROZA wordt veelal gevonden via de eigen website, waarbij de zoeker dan B&B Almere intikt, of via AirBnB. Maria ziet de gasten via een overloop naar hun kamer lopen, als ze toevallig beneden in de huiskamer zit, maakt uiteraard een praatje bij hun aankomst, maakt hen wegwijs in het huis, breng ze – als ze dat willen – een ontbijt, maar het is haar niet te doen om een diepgaand contact. Maria: ‘Die gesprekjes blijven een beetje oppervlakkig. Ik vind het leuk om kennis met ze te maken, maar hoef ‘s avonds niet met ze in de kamer of in de tuin te zitten.’

April was een drukke maand. ‘We hadden veel boekingen. Dan valt het op dat het toch flink aanpoten is. Je moet wel een beetje van huishoudelijk werk houden. Kamer aan kant maken, beddengoed verschonen, badkamer netjes maken, boodschappen doen om voldoende in huis te hebben voor het ontbijt. Je houdt er bij een regelmatige bezetting van de kamer een paar duizend euro per jaar aan over, maar je moet er wel wat voor doen. Sommigen onderschatten dat wel eens. Ik heb, eerlijk gezegd, begin mei wel even gedacht, na die drukke aprilmaand, ‘Ik stop ermee’. Maar dan denk je: het zijn toch wel aardige mensen die hier komen. Dat contact wil je niet missen. Ik ga door!

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!