Grienden en Meenten

Bewonersvereniging maakt pannenkoekenfestijn mogelijk

Niets wordt aan het toeval overgelaten door initiatiefnemer Yvonne Wustenhoff en het bestuur van bewonersvereniging Grienden en Meenten om van het pannenkoekenfestijn op het grote grasveld in de Wilgengriend een succesvol evenement te maken. Dat vindt plaats op zaterdagmiddag 14 juli van 16-19 uur, tegenover de huisnummer 120-137. De pakken meel staan klaar, evenals de eieren, de melk en roomboter en al dat lekkers wordt door maar liefst acht personen lichtbruin gebakken. De ronde schijven worden opgediend in de naturel-versie. Ofwel: Yvonne en haar pannenkoekenbrigade zijn er klaar voor. Bij dit project is de coördinatie en organisatie in handen van onze bewonersvereniging Grienden en Meenten. Om het geheel te laten slagen zijn er nog wel hulpouders nodig!

Uiteraard is het evenement bedoeld voor kinderen, maar ouders en andere bewoners uit de buurt zijn eveneens van harte welkom voor een praatje, om kennis te maken met omwonenden die vaag bekend zijn, of geheel onbekend: de zogenoemde kennismakingstafels van VriendenEnzo zijn namelijk ook aanwezig. Hoewel de pannenkoeken door de vrijwilligers vooral voor de kinderen worden gebakken zijn de ouders en buurtbewoners natuurlijk ook uitgenodigd om een pannenkoek mee te eten. Want wie is er, van jong tot oud, nou niet gek op deze lekkernij? Al met al: een mooie gelegenheid om met elkaar nader in contact te komen. Te midden van een springkussen, een mega jenga- en twisterspel, suikerspinnen en mogelijkheden tot schminken en het lakken van nagels. Wanneer een buurtouder zich meldt voor het begeleiden van kinderen aan een knutseltafel wordt ook deze nog toegevoegd.

Yvonne vatte enige tijd geleden het idee op om iets te doen voor kinderen bij haar uit de buurt. ‘Ik heb wel eerder kinderfeestjes bij mij in de tuin gehouden. Ik sprak er met anderen over om het dit keer wat grootser aan te pakken. Die vonden het een leuk idee. Uit onze directe omgeving komen er in ieder geval al 50 kinderen. Omdat de locatie in de Wilgengriend op de grens met de Oostgriend ligt, leek het me ook een goed plan om kinderen en hun ouders uit de Oostgriend uit te nodigen’, vertelt ze. Door de bewonersvereniging zijn enkele sponsors geregeld: Jumbo, VriendenEnzo, Het Pannekoekschip en natuurlijk de bewonersvereniging Grienden en Meenten zelf, zorgen ervoor dat de kosten binnen de perken blijven. Yvonne heeft zelf ook Slagerij Cor Verhoef als sponsor aan dit rijtje toegevoegd.

Voorzitter van de bewonersvereniging Grienden en Meenten, Jeroen Verschoor, is blij met het plan van Yvonne. ‘Ze kwam bij ons met het idee om iets voor kinderen te doen. We hebben die gedachte omarmd omdat we bewonersinitiatieven belangrijk vinden. Vanuit deze basis is de organisatie op poten gezet. Samen met Yvonne is vervolgens vanuit de bewonersvereniging nauw contact gebleven m.b.t. de organisatie en is Yvonne aangesteld als aanspreekpunt. Daarnaast heeft Yvonne op verzoek van de bewonersvereniging diverse taken op haar genomen.’
Jeroen is, zoals gezegd, blij met het bewonersinitiatief. Hij ziet het gebeuren van zaterdag als een pilot, een proef, die mogelijk navolging vindt in andere wijken. Volgens Yvonne willen betrokken Almeerders uit Kolkgriend en Oevergriend ook wel zoiets organiseren. ‘Wij hopen als bewonersvereniging dat bewoners vaker bij ons aankloppen met dergelijke plannen. Dat zeg ik omdat we ons als vertegenwoordiger van deze bewoners willen profileren, zodat de mensen ons beter leren kennen en, andersom, wij onze diensten kunnen aanbieden zodat een plan soepel en veilig kan plaatsvinden. Dat verhoogt de onderlinge binding met de wijk en een verhoging van het woonplezier’, zegt Jeroen.

Hulpouders nodig!
Het pannenkoekenfestijn kan slechts slagen als er nog enige bewoners bereid zijn om als hulpouder te fungeren. Bijvoorbeeld om het knutselen bij een knutseltafel in goede banen te leiden of de veiligheid bij het springkussen te garanderen. Meldt u zich aan? Dat kan via door een e-mail te sturen aan bestuur@grienden-en-meenten.nl of telefonisch bij Jeroen: 06 – 23 2020 21.
Aanmelden voor dit gezellige evenement kan op het aanmeldformulier op de website van bewonersvereniging Grienden en Meenten

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!