Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Bomen staan er goed bij in onze wijken

Omdat veel
bomen vorig jaar tijdens de lange, droge periode een flinke knauw hebben gehad, worden ze nu extra goed in de gaten gehouden. We hebben immers alweer een flink aantal warme dagen gehad. Een controle was daarom op zijn plaats, maandag 5 augustus

Een controleur van de gemeente bekeek onder andere de iepen die staan langs het fietspad tussen de Oostgriend en VTV Water-land. Die staan er goed bij, aldus de boomdeskundige. Bij een enkele, die een scheur vertoonde, was het nodig om met een rubber hamer op de bast te tikken. Daarbij was duidelijk een verschil in geluid te horen. Dat was echter geen reden voor ongerustheid en al zeker geen overweging om tot het eventueel kappen van de boom in kwestie over te gaan, aldus de beambte. Deze controle vindt eenmaal in de drie jaar plaats.

Op naar de volgende plek: langs de busbaan, bij de Kolkgriend. Het checken van een aantal bomen is ook hier geen overbodige luxe, gezien de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte. Het is oppassen geblazen en waar nodig, zullen zieke bomen – die ook een gevaar vormen voor omwonenden – tegen de vlakte moeten.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.