Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Buurtconciërge gaat zwerfvuil te lijf

Ook in onze wijken de Meenten en Grienden werd zaterdag 20 maart meegedaan aan de landelijke Opschoondag. Vanwege corona was het de bedoeling dit jaar niet in groepjes de rommel op straat te lijf te gaan, maar iedereen zou zijn eigen straatje (letterlijk) moeten schoonvegen. Bij ons was de Buurtconciërge actief, die tezamen met enkele andere vrijwilligers er met grijper en vuilniszak op uit trok om het zwerfvuil op te ruimen.

De buurtconciërges, gesteund door de gemeente, zijn de oren en de ogen van de wijk wat betreft onderhoud. Zij houden in diverse wijken de buurt schoon door middel van het prikken van zwerfvuil, het weghalen van een overhangende tak of het melden van een losse stoeptegel. Maar de buurtconciërge is er ook wanneer u bijvoorbeeld een schilderijtje wilt ophangen of kleine tuinklusjes heeft.

Loek Kaizer (foto), normaal gesproken actief in de Bosgouw, was zaterdag hier te vinden omdat hij in de Schapenmeent woont. Zijn kar is voorzien van diverse vakken waar hij soorten afval kan sorteren. ‘Weinig mondkapjes dit keer’, zegt hij, ‘maar wel blikjes en plastic vooral. Als over enige tijd statiegeld wordt geheven op blikjes en plastic flesjes, dan zal het weggooien ervan op straat hopelijk afnemen.’n

In de Meenten en Grienden krijgt het zwerfpaal weinig kans te ontsnappen aan de waakzame ogen van de vrijwilligers. ‘Dat komt vooral door de laaggesnoeide heggen langs de wegen. Die zijn vaak nog geen meter hoog, waardoor je met de grijper makkelijk bij het vuil kunt dat achter en tussen de struiken ligt.’ Wij hebben natuurlijk onze eigen expert op het gebied van zwerfvuil, die nooit zijn hond uitlaat zonder een plastic zak mee te nemen om spullen in te doen die hij onderweg aantreft: bestuurslid Martijn Huffnagel. Deze had, door de hulp van de Buurtconciërge, wat dat betreft eens een vrije dag.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.