Bewonersvereniging Grienden en Meenten
Buurtpreventie

Buurtpreventie

Buurtpreventie
In Almere Haven is er één buurtpreventieteam dat voor heel  Almere Haven actief is. Voor meer informatie: http://www.veiligalmerehaven.jouwweb.nl

WhatsApp: straatapp voor Kolkgriend en Meenten
De StraatApp groep welke je kunt toevoegen aan jouw WhatsApp. Via deze groep kan je snel jouw directe buren en buurtbewoners op de hoogte brengen van direct urgente en verdachte zaken in jouw straat.
Met één melding bereik je niet alleen jouw straat, maar worden ook aanliggende straten geïnformeerd. Zo is de pakkans groter en de melding effectiever.
Je kan je makkelijk aanmelden voor een lidmaatschap op deze groep door gebruik te maken van het aanmeldformulier.

Facebook: straatapp voor minder urgente zaken
Deze pagina op Facebook is een laagdrempelig initiatief om met elkaar in contact te komen bij verdachte en/of urgente zaken. Daar waar de straatapp op Whatsapp (zie hierboven) alleen voor direct urgente en/of verdachte zaken is bedoeld, mag men op hier alles plaatsen wat met Almere Haven te maken heeft. Hierbij kan je denken aan: vermiste dieren, activiteiten binnen Almere Haven, gevonden voorwerpen en dergelijke. Meld je nu aan!

Waaks
Waaks is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en de hondenbezitters. In dit programma worden hondenbezitters gevraagd extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens het uitlaten van hun hond en deze situaties te melden.
Wil jij als hondeigenaar helpen onze buurt veilig te houden? Dan kan je je bij Gemeente Almere aanmelden voor dit programma via het aanmeldformulier.
Let op: Er wordt niet verwacht dat er wordt ingegrepen, wel dat de politie op de hoogte wordt gebracht: jouw eigen veiligheid staat altijd voorop.

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.