Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Dakopbouw Oostgriend: goede oplossing bij ruimtegebrek

Wat doe je als je geen zolder hebt en daardoor vanwege de gezinsomstandigheden ruimte tekort komt? Dan laat je er een verdieping opzetten, zoals dat momenteel in de Oostgriend, langs de busbaan, gebeurt. Makkelijker gezegd dan gedaan. Wat komt daar bij kijken en welk bedrijf schakel je daarvoor in?

Wat dat laatste betreft: Herber Aannemingsbedrijf, een bekende en vertrouwde naam in de Grienden en Meenten, heeft de afgelopen jaren al drie van dergelijke opbouwen in de Grienden gerealiseerd. De bewoners waar de verbouwing plaatsvindt kwamen door rond te kijken in de wijk en bij anderen te vragen, daarom als bijna vanzelf bij dit bedrijf terecht.

Daarom staan de busjes van Herber al ruim een week bij de bouwplaats. De werkzaamheden zijn meteen na Pinksteren, vorig weekend, gestart Er moet dan eerst een vierkant gat in het dak worden uitgezaagd: daar komt de trap te zitten. Die neemt daarbij wel de ruimte in waar tot voor kort de CV-ketel was bevestigd. Die verhuist naar een nieuwe plek op de tweede verdieping.

De opbouw zelf wordt in een paar segmenten aangeleverd en snel gemonteerd, inclusief de dakkapel aan de achterzijde, de tuinkant. Na een paar dagen is alles al wind- en regendicht en zijn ook de dakpannen aangebracht.

Het geheel aan werkzaamheden neemt ongeveer twee weken in beslag. De kosten bedragen circa 30.000 euro.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.