Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Dennis Busch sluit snackbar noodgedwongen

Met pijn in het hart heeft Dennis Busch, eigenaar van de alom bekende snackbar in de Meenten en Grienden, Karel’s Corner aan de Jaagmeent 72, de beslissing moeten nemen zijn zaak te sluiten. Hij laat komende zondag, 29 november, voor de laatste maal zijn klanten genieten van de befaamde patatjes, hamburgers en berenhappen. Privé-omstandigheden in combinatie met sterk teruglopende omzetcijfers als gevolg van de coronacrisis, liggen aan zijn besluit ten grondslag.

‘Ik had, voordat de coronaperiode uitbrak, al bedenkingen om door te gaan op de manier waarop ik dat deed. Ik was altijd maar aan het werk, er was nauwelijks tijd voor iets anders. Ik kon zelfs met veel moeite tijd voor mijn zoon vrijmaken, die ik om de zoveel tijd bij me heb. Vaak moest ik naar de zaak als hij bij me was. Ik vroeg me af of ik wel zo door moest gaan.’ 

De afgelopen maanden moest hij constateren dat de omzet danig, 30 tot 40 procent, terugliep. Als gevolg daarvan moet hij noodgedwongen heel goed uitkijken hoe hij momenteel zijn geld uitgeeft. De voorlopig vrij uitzichtloze situatie rondom corona en alles wat er mee samenhangt, heeft hem – en daarbij optellend zijn privésituatie – doen besluiten een punt te zetten achter zijn werkzaamheden in de snackbar. Deze is te koop gezet. Het is nog onduidelijk wat er met het pand gebeurt. Dennis gaat voor een bedrijf bestellingen rondbrengen.

‘Het is vreselijk deze stap te moeten zetten’, aldus Dennis. ‘Ik ken bijna al mijn klanten bij naam. Dit is echt een buurtzaak. Ik heb de eerste klanten zien komen, ook nog in de periode dat mijn ouders hier werkzaam waren, en nu staan hun kinderen bij mij voor de toonbank. Dat is prachtig om mee te maken. Het zorgt voor een sterke binding met je klanten. Je maakt makkelijk een praatje met ze. Dit alles moet ik helaas vaarwel zeggen. Ik zal dat gaan missen.’

Dat is wederzijds voor zijn klanten, en zeker ook voor de bewonersvereniging Grienden en Meenten. Dennis heeft zich vele jaren lang ingezet voor de buurt en ondersteunde regelmatig activiteiten van de vereniging via sponsoring. Daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem het allerbeste toe. Laten we als buurtbewoners nu het nog kan, de komende week tot en met zondag, iets bij hem bestellen (841 5837). Dat zal hem goed doen!

Thijs Wartenbergh

5 reacties

 • Jammer Dennis !!
  De enige herinnering die ik van je vader, Karel heb, is dat hij voor kerstman speelde bij de fiets Crossvereniging in Blaricum, “honderd jaar geleden”.!!
  Hij deed dat geweldig, wat een kindervriend !

  Ik wens je veel sterkte in deze Corona tijd voor jou en je familie !

 • Dennis zo jammer ik kom al 12 jaar bij jullie je vader moeder zelfs mijn gaan uit Australië kent karel corona maakt alles kapot ik heb der mijn bedenkingen bij maar dat heb jij niks aan hoop dat het je beter gaat straks maar jullie fam blijft een mooie herinnering ook sonja

 • Heb net een heel verhaal getikt maar het is weg Dennis veel geluk verder het is je gegund namens mijn fam uit Australië ook je hebt je best gedaan
  Meer kan je niet doen fuck corona

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.