Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Drie auto’s in vlammen op

Carlo Pregers kijkt vol ongeloof naar zijn uitgebrande auto die in de nacht van Eerste- op Tweede Kerstdag rond half vier zwaar door het vuur werd aangetast: ‘Onvoorstelbaar’, zegt hij. Ofwel: op zijn beurt krijgt iedereen de nodige tegenslag te verwerken. Zijn wagen is een van drie auto’s die zwaar beschadigd raakten.

De andere twee waar de dader het op gemunt had is die van zijn zoon Sergio. De ander behoort toe aan Robin de Nier, de overbuurman. Een paar buren lopen om de twee auto’s heen (de derde is al weggehaald). ‘Als het maar geen pyromaan is’, zegt een van hen. ‘Want dan kunnen we in deze buurt meer ellende verwachten.’

Volgens omwonenden is de auto van de laatste, een Mercedes, overgoten met benzine en vervolgens in brand gestoken. Een paar meter van de auto lag een brandende jerrycan die de brandstichter in zijn haast achterliet. De politie heeft die meegenomen om nader te onderzoeken. De auto’s van vader en zoon Pregers, die links en rechts van de aangestoken wagen stonden, konden niet ontkomen aan de vlammen.

Een buurman die de brandende auto als eerste ontdekte klom snel in zijn auto em deze te verplaatsen en begon langdurig te toeteren om buren te alarmeren. Daarna waarschuwde hij Pregers en De Nier door op hun deur te bonzen.

De Nier: ‘Ik heb geen idee wie het op mijn auto gemunt heeft en waarom. Ik heb geen vijanden, ik heb met niemand ruzie, ik heb simpelweg geen flauw idee. Wraak? Van wie dan wel? Jaloezie? Ik zou het niet weten. Je schrikt je wel wezenloos als je naar buiten kijkt en je auto in de fik ziet staan. ‘Shit’, dacht ik. ‘Het is die van mij.’’

Foto: een van de drie auto’s die zwaar beschadigd raakten door de brand.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.