Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Een goed voorbeeld doet goed volgen…

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Dit aloude gezegde is meer dan ooit van toepassing op de activiteit die de secretaris van uw bewonersvereniging Grienden en Meenten, Martijn Huffnagel, erop nahoudt: het opruimen van zwerfafval. ‘Ik zie gelukkig om me heen dat anderen ook rommel oppakken. Dat doet me deugd. Zelfs joggers doen eraan mee. Die houden toch meestal alleen in de gaten hoe lang ze over een traject doen en hebben weinig oog voor iets anders’, zegt hij.

Hij ontfermt zich niet alleen over de rotzooi die op de grond ligt, Huffnagel (eigenaar van het In Almere Haven gevestigde uitvaartbedrijf Ab-ire) leegt ook de hondenstations: de bakken waar hondeneigenaren de zakjes met uitwerpselen van hun dier(en) in kunnen doen (foto). Deze zijn op verzoek van de bewoners neergezet. Geen lekker klusje, dat legen ervan, maar het hoort erbij, zegt hij. Mensen gooien er overigens ook blikjes in. Het geheel gaat bij het restafval in ieder geval, op de avond voordat de groene containers worden geleegd. Het aanbrengen van een nieuwe vuilniszak voltooit deze operatie.

Bewoners van de Grienden en Meenten zullen hem ongetwijfeld herkennen: hij wordt niet alleen vergezeld door zijn hond Boy, maar gewoonlijk heeft hij een grote plastic zak bij zich. Voorbereid op het ergste: daar kan veel in. Voorheen had hij meestal een karakteristieke pijp in zijn mond,  nu kiest hij voor het e-smoken. In zijn oor heeft hij een (bluetooth) dopje voor zijn telefoon, hij moet immers voor zijn werk bereikbaar zijn.

Naar zijn idee gaat hij zeker al zestien jaar zwerfafval te lijf. Viermaal per dag, bij her uitlaten van de hond. Hij loopt dan verschillende routes, zodat hij een groot gebied kan bestrijken. ‘Destijds, toen ik begon met het opruimen van rommel, irriteerde ik me behoorlijk aan de rotzooi die ik op straat tegenkwam. ‘Ik dacht: ik kan er zelf ook wat aan gaan doen. Je ergens aan irriteren is één ding, de koe bij de horens vatten en ermee aan de slag gaan, is een tweede. Het geeft in ieder geval voldoening’, aldus de Almeerder.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.