Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Frietenfestijn met knapperige patat van Dennis

Dat wordt smikkelen en smullen, zoals dat vroeger gezegd werd, op zaterdagmiddag 28 september: dan organiseert bewonersvereniging Grienden en Meenten een Frietenfestijn op het grasveld voor ‘Karel’s Corner’ aan de Jaagmeent. Noteer die datum maar alvast in de agenda! Daar moet u namelijk bij zijn. De kinderen zullen u dankbaar zijn en u kunt zelf natuurlijk ook een greep doen uit de (gratis verstrekte) overheerlijke patat.

Want dat is de afspraak: de patat wordt aangeboden door Dennis Busch van Karel’s Corner (hij is de hoofdsponsor van het geheel en al vele jaren betrokken bij evenementen van de bewonersvereniging) en de overige snacks die u wilt bestellen dient u zelf te betalen. Het geheel wordt omlijst door een groot aantal spelelementen, waar de kinderen zich volop kunnen vermaken.

Zo zullen aanwezig zijn: twee springkussens, oud-Hollandse spelletjes(waaronder boter, kaas en eieren en touwtrekken), iemand die de kinderen kan schminken, degenen die willen knutselen kunnen ook hun hart ophalen en daarnaast zijn er suikerspinnen en popcorn te verkrijgen.

Nog even iets over de patat, want mensen willen tegenwoordig van alles eten, maar ze willen ook weten hoe gezond dat al dan niet is. Die lekkere goudgele, knapperige patat van Dennis (wie durft te beweren dat hij of zij die nog nooit geproefd heeft…) wordt gebakken in plantaardig, vloeibaar frituurvet. Dit is rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in vergelijking tot verzadigde vetzuren. Een laag cholesterolgehalte, vooral een laag LDL-cholesterol, vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Een sticker op de deur bij de cafetaria (‘Wij frituren verantwoord’) vermeldt dat Dennis hiermee goed bezig is. Bovendien, blijkt uit een andere sticker, wordt de overgebleven frituurolie gerecycled.

Vrijwilligers

Dit evenement kan niet zonder vrijwilligers die een en ander in goede banen leiden. Wie de helpende hand wil bieden kan zich aanmelden via bestuur@grienden-en-meenten.nl.

Het Frietenfestijn is grotendeels een kopie van het eerdere pannenkoekenfeest bij de Wilgengriend, in de Grienden. Nu zijn de Meenten aan de beurt, met een feest aan de Jaagmeent, hoewel ‘grensoverschrijdende’ activiteiten toegestaan zijn: zowel bewoners uit de Grienden en Meenten zijn van harte welkom! Het gaat immers om binding met de wijk, een gezellig samenzijn en de mogelijkheid anderen te leren kennen: de essentie om prettig te kunnen wonen in een omgeving waarbij je tenminste weet wie je buren zijn. De bewonersvereniging stimuleert dit.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.