Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Fysiotherapeut René Riemensma overleden

De bij velen in de wijken Grienden en Meenten bekende fysiotherapeut René Siemensma is begin deze maand, op 3 maart, onverwacht op 59-jarige leeftijd overleden. Hij was werkzaam in de gezondheidscentra Oost en De Haak, onderdeel van Zorggroep Almere.

René vierde afgelopen december nog zijn 25-jarig werkjubilieum bij deze organisatie. Hij was zeer betrokken bij zijn patiënten en zijn werk. Door zijn lange staat van dienst, zijn vakkennis en vriendelijke karakter wisten de mensen in onze wijken hem makkelijk te vinden. Het merendeel wilde slechts door hem geholpen worden. Daardoor bouwde hij met hen een langdurige relatie op. ‘Zijn dood is een schok voor ons’, aldus de Zorggroep. ‘Zijn patiënten zullen dat gevoel ook hebben.’

Dat blijkt uit het condoleanceregister dat voor de overledene is geopend. ‘Het is nog steeds niet te begrijpen dat jij, René, er niet meer bent. Voor mij was jij de eerste fysiotherapeut die weer aan mijn lichaam mocht komen, ik vertrouwde je! Dank nogmaals voor alle keren dat ik bij je was! Marijke, familie en vrienden van René heel veel sterkte met de leegte die hij achterlaat!’ 

Een ander zegt: ‘Al kende ik René maar relatief kort hij, heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt. Wat een warme en authentieke man, uniek. Ik wens de nabestaanden alle sterkte en kracht om met dit verlies om te kunnen gaan.’

Een oud-collega vertelt dit over René: ‘Ik heb meer dan twintig jaar samen met hem gewerkt, totdat ik drie jaar geleden met pensioen ging. René stapte toen uit zijn comfortzone en hield een toespraak. Dat vervulde me met warmte.

Hij hield er op het werk altijd de moed in. We kwamen een keer samen uit de koffiekamer. We hadden allebei niet zo’n goede zin, maar René zei: “Kom. we gaan ons toneelstukje weer opvoeren” . Ik schoot in de lach en ging vrolijk weer aan het werk. Hij moest eens weten hoe vaak ik dat zinnetje nog zachtjes in mezelf herhaald heb! René was uniek, een warm mens’.

Thijs Wartenbergh

1 reactie

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.