Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Gebroeders Herber bouwen nieuw pand.

Op bedrijventerrein De Paal, in hun loods, is het voor de broers Jerry (35) en Ricardo (31) Herber en hun medewerkers een beetje passen en meten. Maar dat is binnenkort verleden tijd. Medio dit jaar gaat de eerste paal de grond in voor een nieuw pand.

Daar krijgen ze bijna driemaal zoveel oppervlakte – 220 om 600 vierkante meter – tot hun beschikking voor hun aannemers- en isolatiebedrijf, vlakbij de vuilstort op De Steiger, of liever gezegd het upcyclecentrum. 

Een familieonderneming zo blijkt, waarbij Jerry en Ricardo de honneurs  van hun vader hebben overgenomen, zeven jaar geleden, nadat hun vader 22 jaar de zaakjes had gerund met soortgelijke activiteiten als de twee nu doen.

En het is een veelheid aan werkzaamheden waarvoor Herber kan worden ingeschakeld: heien, metselwerk. tegelzetten, verbouwingen, schilderwerk, installatie (leidingen, cv-ketels plaatsen, riolering), dakwerken. Teveel om op te noemen. Niet te vergeten reparatiewerkzaamheden.

Daarvoor worden, al naar gelang het soort werk, zzp’ers en onderaannemers ingeschakeld. Teneinde alles soepeltjes en binnen de afgesproken te laten verlopen. Jerry is dan vooral de man voor het timmer-en constructiewerk, terwijl Ricardo met name het installatiedeel voor zijn rekening neemt.

Grootschalige verbouwactiviteiten zijn er niet zozeer in de Grienden en Meenten. Daarvoor zijn de huizen nog te jong. Hier en daar een dakopbouw, dat is het wel. Maar ook een keuken, toilet of kozijnen plaatsen komt voor. Ingrijpende nieuw- en verbouw is vaak elders, qua nieuwbouw recentelijk ook in Oosterwold.

Velen in de Grienden en Meenten zien regelmatig de blauwe busjes van het bedrijf langsrijden. Jerry: ‘De mensen kennen ons o.a. van grootschalige renovatieklussen in deze wijken (gevelwerkzaamheden, loodwerk o.a.).. Daarvoor zijn wij mede ingeschakeld. Dat levert weer extra werk op. zo blijft het balletje rollen.’

Herber steunt de bewonersvereniging. ‘Dat vinden Ricardo en ik belangrijk, aldus Jerry. ‘We hebben meegedacht met renovatieprojecten. De buurtvereniging zorgt ervoor dat het fijn wonen is hier. Daar willen we graag een steentje aan bijdragen.’

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.