Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Geen etensresten naar buiten gooien vanwege rattenoverlast

Een vriendelijk doch dringend verzoek aan de bewoners van onze wijken, de Grienden en Meenten. Gooi vooral geen voedsel naar buiten, meestal in de tuin of in de bosjes erachter, want steeds meer buurtgenoten hebben last van ratten en muizen.

Het idee bij sommigen is wellicht dat ze op een berg met compost (gewoonlijk op een plek in de tuin) allerlei etensresten kunnen dumpen. Dat trekt echter dieren aan, zoals muizen en ratten, terwijl in deze omgeving ook met enige regelmaat vossen worden gesignaleerd, en dat is – het spreekt voor zich – niet wenselijk.

In enkele gevallen zijn weggegooide boterhammen in de bosjes achter de tuinen gevonden. Dat vraagt uiteraard om problemen. Zelfs werd een stuk vlees, richting tuinencomplex Water-land, in het struikgewas aangetroffen.

In een enkele situatie werd overlast gecreëerd doordat de riolering moest worden gerepareerd. De betrokken bewoner schafte twee katten aan en was na enige tijd van de hinder af. De muizen en ratten zitten veelal in de kruipruimte onder de woning. 

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.