Grienden en Meenten

Gezellig met anderen voetbal kijken

Je kunt in je eentje, of met een vriend dan wel vriendin naar een voetbalwedstrijd op tv kijken, maar samen met andere voetballiefhebbers zo’n partij volgen is wel zo gezellig. Dat kan vanaf 25 juli (officieel vanaf september) in de Sport Lounge aan de Jaagmeent 37 in Haven, schuin tegenover snackbar Karel’s Corner.

In gezelschap van anderen een sportevenement volgen (het gaat ook om Formule 1-wedstrijden en andere – onverwachte – sportieve hoogtepunten met Nederlanders in de hoofdrol, zoals een wielerwedstrijd of dartstoernooi met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld) is een initiatief van de in sportief Almere niet onbekende Willem Miermans en horecaman Alex Reijnen. Volgens de laatste is dit ontmoetingspunt het eerste in zijn soort in Almere. Reijnen is eigenaar van bistro Rood in Haven. Deze wordt in september gesloten. De activiteiten van Thuisbezorgd en Flamed die hij van daaruit beheerde, worden overgeheveld naar de Jaagmeent.

Toegang tot de Sport Lounge, waar de bezoekers in fauteuils de sportgebeurtenissen kunnen volgen, hebben alleen leden. Deze betalen 50 euro per maand. Zij krijgen voor dat bedrag koffie en licht-alcoholische dranken, het sterk alcoholische spul dienen zij zelf mee te nemen. Reijnen: ‘We hebben twee grote schermen. Het kan zijn dat er tegelijkertijd een wedstrijd van Ajax en een Formule 1-wedstrijd met Max Verstappen op het programma staan. Dan tonen we die allebei, met het geluid aan van het voetbal.’

Reijnen denkt dat zo’n 35 leden van de Sport Lounge een plek kunnen vinden op de locatie aan de Jaagmeent. Momenteel hebben zich 24 leden aangemeld. Hij gaat uit van 4 tot 6 sportwedstrijden per maand die getoond zullen worden. Gekozen wordt voor wedstrijden van Ajax en het Nederlands Elftal, Formule 1 en andere belangrijke evenementen waarin landgenoten een hoofdrol spelen.

Alex Reijnen in de Sport Lounge tussen de twee grote tv-schermen in.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!