Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Gooimeerdijk geliefd als sluiproute

‘Als de paarden ‘s nachts beginnen te hinniken, dan weet ik het wel weer. Dan rijdt er weer een auto over de Gooimeerdijk, tussen Gooimeer en Dijkmeent, achter onze woning. Op het stuk waar dat verboden is. De paarden zijn erg waakzaam en horen dat.’

Een bewoner van de Dijkmeent, waar de paardenweide pal naast is gelegen, ergert zich behoorlijk aan dat onverantwoorde gedrag van automobilisten. ‘Ze snijden een paar honderd meter af. Dat vinden ze prachtig natuurlijk, zo’n sluiproute. Het gebeurt echter ook ‘s avonds laat, als iemand zijn hond nog uitlaat. Die rekent er niet op dat een auto op de dijk rijdt. Daar met je auto komen is immers niet toegestaan’, vertelt de Almeerder.

Het blijkt kinderlijk eenvoudig het bewuste stuk weg tussen de manege en de Veerkade, bij de havenkom en de sluis, met de auto te betreden. Paaltjes om wagens tegen te houden zijn niet aanwezig, dat geldt voor beide toegangsmogelijkheden. Het plat gereden gras (of wat daar door de droogte van over is) toont duidelijk de locaties waar de auto’s de dijk op en af komen.

De politie was niet voor commentaar bereikbaar.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.