Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Grasmeent gaat gebukt onder verkeer

Nu is het helemaal druk op de doorgaande weg in de Grasmeent vanwege de asfaltering van de Oosterdreef, maar normaal gesproken houden maar weinig weggebruikers uit de in deze wijk geldende 30 km per uur. Een van de buurtbewoners heeft uit wanhoop daarom maar ‘SLOW’ gekrijt op de muur van het huis, de schuur om precies te zijn.

Het lijkt weinig te helpen. Snelheden van 40 of 50 km per uur worden makkelijk gehaald, zegt een van hen.
Het probleem is dat er geen echte stoep aanwezig is. Althans niet een verhoogd trottoir. Het wandelgedeelte loopt gelijk met de weg. Er is nauwelijks verschil te zien.
Verder hebben de buurtbewoners er zelf ook voor een deel schuld aan. Niet elke auto wordt netjes, zoveel mogelijk tegen het huis aan, geparkeerd. Dit omdat er onvoldoende parkeerplaatsen zijn, zeker op de plekken waar geen carport aanwezig is bij een woning. Daardoor moeten automobilisten regelmatig uitwijken, komen vervolgens op de andere weghelft terecht en zelf vlak langs of op de zogenaamde stoep. Daarmee worden gevaarlijke situaties gecreëerd voor wandelaars en fietsers.
Eerder waren er al klachten over de snelheid waarmee op deze route gereden wordt. Toen zijn twee verkeersdrempels aangebracht. Deze hebben weinig effect. Automobilisten rijden fors door tot vlak voor de verhogingen en geven daarna meteen weer een flinke dot gas.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.