Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Groot onderhoud Oostgriend begint

De plastic kratten staan keurig naast elkaar in de kamer, voorzien van keukengerei. Alle keukenkastjes zijn leeggehaald, zodat zonder oponthoud begonnen kan worden met het groot onderhoud aan hun woning aan de Oostgriend. Winie en Thed Kilian zijn er, gezien hun voorbereidende werkzaamheden, ook wat betreft badkamer en toilet, klaar voor.

Morgen, dinsdag 6 april, wordt hun huis – van woningcorporatie Goede Stede – als eerste in een lange rij (de werkzaamheden duren meer dan een jaar) onderhanden genomen. Volgens een schema is de klus bij de twee in tien werkdagen afgerond en staat er, op datzelfde overzicht, bij de laatste werkdag een smiley. De woning is dan ook schoongemaakt. Dat is het moment, daar zijn Goede Stede en aannemer Hemink van overtuigd, dat de twee glimlachend het resultaat van hun gepimpte woning kunnen bekijken. 

‘Het betekent wel tien dagen vroeg opstaan, zes uur, half zeven’, zegt Thed, die al veertig jaar in het huis woonachtig is, ‘maar dat hebben we er graag voor over.’ Winie voegt eraan toe: ‘We kijken erg uit naar de opknapbeurt en hebben er alle vertrouwen in dat alles goed verloopt. Je zit twee weken in de rommel en herrie, maar daarna is alles netjes geregeld. Daar gaan we vanuit. De voorbereiding met Goede Stede en Hemink is prima verlopen. Dat is in goed overleg gegaan.’

Volgens het tabel, de ‘bouwstroom’, wordt morgen als eerste alles afgeplakt. Daarmee wordt de nodige beschadiging aan spullen voorkomen. Woensdag begint het echte werk, en is het flink afzien voor het duo vanwege de te verwachten overlast: het slopen van de badkamer, keuken en toilet. De oude keuken wordt in de bijschuur geplaatst, handig om het een en ander in op te bergen. Dan gaan de loodgieter en elektricien aan de gang.

Het vervangen van binnendeuren en kozijnen en het sausen van badkamer, keuken en toilet staan vervolgens op het programma. Boven en beneden komt een hangend toilet. Verder gaat het onder meer om het plaatsen van nieuwe radiatoren, een andere ventilatie-unit in de keuken, het storten van zand onder de woning, het aanbrengen van geïsoleerde vloerluiken en het plaatsen van ventilatieroosters en voor- en achtergevel. De nieuwe ramen aan voor- en achterzijde worden later dit jaar aangebracht. 

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.