Grienden en Meenten

‘Happy Sunday’ van start in buurthuis

Leven in de brouwerij op zondag in Almere Haven: Je hebt van die zondagen dat je denkt: ‘Wat zal ik vandaag eens doen?’. Binnenkort, op 28 januari om precies te zijn, hoef je jezelf die vraag niet te stellen. Dan namelijk kun je naar buurthuis Meenten en Grienden (Jaagmeent 189) gaan. Dat is die dag – van 14 tot 17 uur – geopend voor de eerste van een serie gezellige inloopmiddagen onder de naam ‘Happy Sunday’.

Ria Burgers en Jasming de Boer zijn de initiatiefnemers van deze bijeenkomsten, entree slechts 1 euro, die – naast de 28 januari dus – voorts op 25 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei en 24 juni (steeds de laatste zondag van de maand en onder auspiciën van welzijnsstichting De Schoor) op het programma staan. Jasming: “Ria en ik zijn types die niet zozeer rustig een kaartje willen leggen bij een klaverjas- of bridgeclub. We hebben liever wat meer actie: muziek, dansen, een beetje gek doen. Ik zou zeggen: ‘Lang leve de lol’. We zijn weliswaar beiden begin 60, maar nog vol levenslust.”

Wat kunnen bezoekers aan ‘Happy Sunday’ verwachten? Ria: “Om mee te beginnen: het moet een ongedwongen evenement worden. Onze gasten, want zo zien we ze, krijgen een hapje van ons, een drankje komt voor eigen rekening. Uiteraard zorgen we voor muziek, zodat er al snel een gezellige sfeer ontstaat.”

Inmiddels is straatmuzikant/accordeonist Nico Scharn bereid gevonden om op te treden, eventueel met een gitarist. Ria: “Daarnaast zorgen we zelf voor leuke muziek uit de jaren 60, 70. We houden ons aanbevolen als zich andere muzikanten aanmelden om een volgende keer gratis een optreden te verzorgen.”

De organisatoren stellen zich flexibel op. Ze luisteren graag naar suggesties die bij de volgende Happy Sunday als een nieuw onderdeel bij het totaal betrokken kunnen worden. Vooralsnog kan er simpelweg met elkaar gepraat worden, zij die willen dansen moeten dat vooral doen, sommigen willen wellicht kaarten, een spelletje doen, de bar is open dus daar is men ook welkom. Er is ruimte genoeg in het buurthuis, onze gasten zullen elkaar niet voor de voeten lopen.”

Voor wie zijn de samenkomsten bedoeld? De termen 50+ en alleenstaanden worden bij voorkeur niet gebruikt door de Schoor. Daarom wordt teruggevallen op de omschrijving ‘Havenaren, woonachtig in Almere Haven dus, van middelbare leeftijd’. Alleen of met partner. Jasming: “Ik vertel weinig nieuws als ik zeg dat er in Almere Haven op zondagmiddag weinig tot niets te doen is. Wij willen met ons idee leven in de brouwerij brengen. Mensen uit onze leeftijdsgroep vallen eigenlijk overal buiten de boot. Wij willen daar verandering in brengen.”

Ria voegt eraan toe: “We denken dat er behoefte is aan zo’n maandelijkse treffen. Het zou prachtig zijn als men echt naar die laatste zondag in de maand gaat uitkijken. Het is moeilijk te zeggen hoeveel bezoekers we kunnen verwachten. We zijn nog volop aan het flyeren. Ik denk dat we de eerste keer op 30-40 personen kunnen rekenen. De keer daarna, en ook op de andere zondagen, mag het wat ons betreft nog drukker worden.”

Voor nadere informatie: Jasming de Boer, tel. 06-4756 7304.

Thijs Wartenbergh

1 reactie

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!