Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Het Gilde

VMCA is dé professionele vrijwilligersorganisatie in Almere. Binnen het Gilde (onderdeel van VMCA) zetten vrijwilligers, jong en oud zich in om de zelfredzaamheid en participatie van stadgenoten te versterken. Zij geven belangeloos advies en dragen met veel plezier hun kennis over aan hen die hier behoefte aan hebben.

Het Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die belangeloos belangeloos hun kennis, kunde en ervaring over willen dragen aan anderen. Hoewel het gilde, binnen Almere onderdeel van VMCA, gevestigd is binnen Almere Stad zijn Havenaren hier meer dan welkom.

Visie:
Gilde Nederland wil uitgroeien tot een grote Nederlandse vrijwilligersorganisatie die invulling geeft aan de behoefte van mensen om zich te blijven ontwikkelen door het delen van hun kennis, kunde en ervaring en zich daarmee belangeloos inzetten voor de maatschappij. De vrijwilligers van het Gilde leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie door mensen in staat te stellen beter te functioneren binnen hun sociale omgeving of op de arbeidsmarkt en door hen bewust te maken van hun leefomgeving en lokale geschiedenis.

Wie kunnen gebruikmaken van de diensten?
Particulieren, non-profitorganisaties en beginnende ondernemers. Alle adviezen zijn gratis, maar gemaakte kosten moeten worden vergoed.

Waaruit bestaan deze diensten?
Gildevrijwilligers voeren geen klussen uit maar adviseren. Zij adviseren op allerlei gebied waarbij u o.a. kunt denken aan: computerinstructie (inclusief tablets en mobiele telefoons), correctiehulp Nederlands, administratieve adviezen.
Het Gilde organiseert tevens wandelingen waarbij gidsen bezoekers langs de mooiste plekjes van Almere voeren.

In Almere is tevens een taalproject waar gildeadviseurs (buitenlanders) helpen beter Nederlands te leren spreken. Misschien hebt u zelfs al gehoord van het spraakmakende project SamenSpraak.

Wilt u van de diensten gebruik maken of zelf uw diensten aanbieden?
U vindt meer informatie op de website van het Gilde in Almere: http://www.vmca.nl/gilde-gids

Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.