Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Hitte-tip: treuzelen bij bezoek aan Jumbo

Waar is het nu nog een beetje uit te houden met dat hitterecord van ons? Deze historisch hoge temperaturen drijven ons naar plekken waar we enige verkoeling kunnen vinden. Iemand met een airco, goede ventilator of anderszins is met deze dagen gezegend. Een optie is een (langgerekt) bezoek te brengen aan de supermarkt, bij voorkeur een van de sponsors van uw bewonersvereniging, Jumbo.

Bij de entree word je meteen getroffen door een koudeklap: de overgang van de warmte buiten en de koelte binnen treft je als een mokerslag. Maar dat went snel. Een medewerker meldt dat de koelingsapparatuur overuren maakt. De normale temperatuur aanhouden voor de koelkasten en diepvrieskisten bij deze uitzonderlijke dagen is niet voldoende.

Een advies is te treuzelen tijdens het winkelen: hoe langer je in deze omgeving kunt verblijven hoe beter het is. Een praatje maken met een bekende kan een beetje opgerekt worden. Als je aan het eind van de winkel bent beland, bijvoorbeeld bij de zuivelproducten, dan doe je alsof je iets vergeten bent bij de groenteafdeling. Je slentert terug naar het begin van de zaak, lummelt er wat rond en keert weer terug richting de melk en yoghurt.

De vrieskisten nodigen uit om daar enige tijd overheen te gaan hangen. Dit is een echt verkwikkend moment. De trage wandeling langs de schappen nadert zijn einde omdat je inmiddels in de buurt van de kassa bent gekomen. Het spreekt voor zich dat je iets ‘vergeet’ mee te nemen. Je weet dan namelijk dat je er nog een keer kunt terugkeren. Thuisgekomen meld je verontschuldigend dat je de suiker, bijvoorbeeld, niet hebt meegenomen. Je neemt je voor een uur later terug te gaan. Tactiek geslaagd…

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.