Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Hoveniers laten puinhoop achter

Leuk hoor, het kappen van de vele tegen elkaar gegroeide bomen bij het bosje tussen Grasmeent en Schapenmeent. Daardoor krijgen andere soorten planten en bomen kans zich te ontwikkelen. Omwonenden zijn blij dat ze meer licht in hun tuin hebben. De hoveniers hebben, kennelijk hadden ze haast, echter een grote puinhoop achtergelaten.

Overal liggen boomstammen en uit de kluiten gegroeide takken her en der gestapeld en verspreid tussen de struiken en bomen. Soms tot een meer dan een meter hoogte, schots en scheef opgestapeld.

Nu kan gesteld worden dat dood hout een functie heeft. Tal van dieren en planten zijn voor hun voortbestaan hiervan afhankelijk: vogels zoals spechten en andere holenbroeders, vleermuizen en vele insecten- en paddestoelensoorten. De bomenkappers hebben dat, in deze situatie, iets teveel in hun achterhoofd gehouden….

Thijs Wartenbergh

1 reactie

  • De ”hoveniers” hebben in opdracht van de gemeente gehandeld. Dat maakt de gemeente verantwoordelijk voor de wijze van handelen. Overigens is ook veel hout afgevoerd.

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.