Grienden en Meenten

In voorjaar start aanpak woningen Oostgriend

Aannemingsbedrijf Hemink begint naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2021 aan de renovatiewerkzaamheden, het grote, 40-jarige onderhoud aan huurwoningen in de Oostgriend. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd.

De juiste startdatum is op dit moment nog niet te geven. Deze week is de officiële opdracht voor het bedrijf rondgekomen. Vanaf begin januari beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Deze zullen mogelijk zo’n acht tot tien weken in beslag nemen. Daarna kunnen de daadwerkelijke werkzaamheden rond het opknappen van keukens, badkamers, ramen, daken etc. een aanvang nemen. Deze duren mogelijk tot eind 2022, eventueel langer. Dat hangt er onder meer vanaf of ook veel eigenaren met bepaalde onderdelen van het renovatieplan willen meedoen. 

Al enige tijd is een modelwoning in gebruik. Deze is te vinden op het adres Oostgriend 57. Daar kunnen belangstellenden meer informatie over de verbouwactiviteiten krijgen. Vanwege corona dient vooraf een afspraak gemaakt te worden (vanaf 24 december tot 4 januari gesloten) via Marjan Schoenmaker (bewonersconsulent), tel. 06 – 5341 3047 en m.schoenmaker@heminkgroep.nl of Johan Kamphorst (uitvoerder), tel. 06 – 3019 0955 en j.kamphorst@heminkgroep.nl.

Het benodigde materiaal voor de werkzaamheden worden opgeslagen op de Oostgriend, langs de busbaan, tegenover de woningen met de nummers 69 tot en met 73. Deze hebben daar, qua uitzicht, het meeste hinder van. De eerder aangebrachte omheining met daarop de naam van de aannemer, werd door de omwonenden niet al te fraai gevonden. Een van hen vroeg zich af of er niet wat aangenamere afbeeldingen mogelijk waren. Als je er dan toch tegenaan kijkt…daar werd positief op gereageerd. Sinds vanochtend, vrijdag, is het aangezicht heel wat prettiger met foto’s van landelijke vergezichten (zie bijgaand).

Thijs Wartenbergh

2 reacties

  • Wij wonen aan de Kolkgriend, aan de overkant oo de hoek!

    Wel jammer dat voor alle werkzaamheden , busbaan, riolering etc wat natuurlijk moet gebeuren en ook wij opgetogen over zijn ,

    steeds dezelfde “ opslagplaats “ wordt gebruikt!
    Zo zitten wij eerlijk gezegd al sinds 1991 in de herrie

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!