Grienden en Meenten

Kerstdiners in buurtcentrum

Het is de tijd van de kerstdiners, er is geen ontkomen aan. Zo ook in buurtcentrum Meenten en Grienden. Afgelopen vrijdag was er zo’n feestelijk diner, onder leiding van Joke, gesponsord door uw bewonersvereniging Grienden en Meenten en met hulp van bestuurslid Ilse Burggraaf in de keuken, en gisteren (woensdag) opnieuw.

Beide onder de noemer Eettafel, om de week, voor een klein prijsje toegankelijk, met het verschil dat op vrijdag de klemtoon ligt op een Nederlandse maaltijd, terwijl op woensdag de nadruk wordt gelegd op de Surinaamse keuken, met af en toe een uitstapje naar Indische gerechten.

Gisteren hadden Eline Macnack – die bijna twee jaar geleden de Eettafel voortzette – en gesteund door Hennie Kemping, Richtje van der Woude, Marja v.d. Belt en Rita Govers voor de 24 gasten (evenveel als een paar dagen eerder) het volgende bereid: cassavesoep, loempiaatjes, Surinaamse nassi en bami, gebakken banaan, gevulde eieren, kipsaté, salade, bakkeljauw (gedroogde kabeljauw, rotsvis) en pastei. Een uitgebreide tafel, echt voor deze kerst.

Een dag eerder werden al de eerste voorbereidingen getroffen, teneinde alles op tijd gereed te krijgen. Eline: ‘Op woensdag gingen we om 12 uur verder.’ Niet iedereen beseft dat er nogal wat bij komt kijken om zo’n maaltijd op tafel te zetten. Eline: ‘We redden het aardig zo met z’n vijven, we kunnen echter wel iemand gebruiken om zware spullen te tillen. Dat zou makkelijk zijn.’


Foto: Gabriël Bassant – met kenmerkende hoed – en echtgenote op eerste rij.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!