Grienden en Meenten
Kinderzwerfboeken

Minibiebs in onze wijk

Een minibibliotheek is een plek waar iedereen gratis boeken kan lenen of ruilen. Vaak is een minibieb een klein huisje / hokje of kastje bij mensen in de voortuin. Het gebeurt ook dat deze minibiebs zich op andere nuttige plaatsen bevinden, bijvoorbeeld in een school, kinderopvang of in een gemeentehuis. Een KinderzwerfboekStation is eigenlijk hetzelfde, maar dan specifiek gericht op kinderen.

Elke minibibliotheek heeft z’n eigen regels, maar over het algemeen kan je hier gratis boeken lenen. Soms mag je ze houden of doorgeven aan anderen maar er zijn er ook waar je de boekjes weer terug moet brengen. Het is nooit de bedoeling dat je de boeken mag meenemen om vervolgens door te verkopen. De bedoeling is juist dat iedereen meer gaat lezen, en een financiele barriere helpt hier niet bij.

In onze wijken zijn diverse Minibibliotheken te vinden:

  • Kolkgriend 93, tegenover buurtcentrum (Kinderzwerfboekstation)

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!