Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Nog veel vrijwilligers nodig voor buurtcamping

Bewonersvereniging Grienden en Meenten is nauw betrokken bij de organisatie van de eerste buurtcamping in Almere Haven. Deze staat in het weekend van 12, 13 en 14 juli op het programma. Op het Manifestatieveld tussen bistro De Jutter en de Meerstraat zijn dan tenten te vinden van Almeerders uit Haven.

Initiatiefnemer is Wil Spaans. Zij was vorig jaar vrijwilliger bij de eerste buurtcamping in het Beatrixpark, Almere Stad, en vond dat zo’n event ook naar Haven moest komen. Zij is inmiddels, gesteund door anderen, al geruime tijd met de organisatie bezig van dit weekend dat voor alle leeftijden, tegen een kleine vergoeding, toegankelijk is. De gemeente steunt haar plan. Achterliggende gedachte: mensen leren kennen op een ontspannen manier, iets wat de onderlinge saamhorigheid tussen Almeerders uit Haven verhoogt. Dat kan tot nieuwe contacten en initiatieven leiden.

Spaans hoopt dat zich nog veel vrijwilligers melden in de aanloop naar het kampeerweekend en voor het weekend zelf. In totaal, verwacht ze, zullen toch al snel 50 Almeerders nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

Martijn Huffnagel, secretaris, en Jeroen Verschoor, voorzitter, van de bewonersvereniging vonden het een leuk plan, de buurtcamping, en besloten een steentje te gaan bijdragen aan de organisatie. Martijn: ‘We hebben deze week vergaderd en besloten is dat Jeroen en ik – maar ook nog een paar anderen – zich met name zullen richten op het promotionele aspect van het geheel. Jeroen ontfermt zich over de website. Verdere bijzonderheden zullen we de komende tijd verder ontwikkelen, met enkele andere nauwbetrokkenen.’ Tijdens de voorjaarsmarkt op 23 maart zal via een stand aandacht op de buurtcamping gevestigd worden.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.