Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Onze wijken zijn weer wat groener na tuintegelactie

Onze wijken de Meenten en de Grienden zijn weer een beetje groener na de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ die gisteren, zaterdag 24 april, werd gehouden. Een forse container werd tot de rand toe gevuld met stenen en tegels die onze wijkbewoners kwamen brengen op het verzamelpunt in de Kolkgriend.

Dat was bij de voorzitter van onze bewonersvereniging Grienden en Meenten, Jeroen Verschoor. Hij kan tevreden terugblikken op de inzameling. ‘De mensen kwamen mooi verdeeld over de dag bij ons langs. Het liep gestaag door. Ze ontvingen een plant per tuintegel. Het is niet helemaal zeker, maar waarschijnlijk hebben wij de meeste tegels opgehaald, in vergelijking met andere wijken. Dat zijn de eerste berichten.’ De actie was samen met Groene Buur opgezet. 
Een van de bewoonsters noemde het een ‘superactie’. Volgens haar zijn er veel te veel tuinen vrijwel volledig voorzien van tegels. Dat is geen goed idee, zei ze.

Door tuinen te vergroenen krijg je niet alleen meer sfeer, maar zijn ze ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Bij het, populair gezegd, ‘asfalteren van de tuin’ kan het water niet weglopen bij hevige stortbuien. Het is beter als er een goede verhouding steen en groen is – het liefst zoveel mogelijk planten, struiken en bomen als er ruimte voor is – zodat het water de grond in kan lopen. Letterlijk meer kleur in de tuin brengen geeft bovendien een vrolijker aanzicht. 

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.