Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Oostgriend valt voorlopig buiten groot onderhoud woningen

Met kinderlijke aanduidingen op de wand, voorzien van tekeningen ter ondersteuning van een tekst, krijgt de bezoeker in de modelvorming aan de Wilgengriend 5 een goede indruk van het grote onderhoud dat binnenkort aan 203 huurwoningen van woningcorporatie Goede Stede in de Grienden en Meenten van start gaat. De Oostgriend valt daar vooralsnog buiten.

Op 26 augustus vangen de werkzaamheden aan onder het motto meer wooncomfort, beter binnenklimaat en een opgeknapte woning. De eerste woning die onderhanden wordt genomen is gelegen aan de Wilgengriend 14. Via de Wilgengriend, de Klipgriend en Oevergriend wordt zo de hele serie voltooid – geplande oplevering september 2020 – waarbij volgens de uitvoerder, onderhoud- en afbouwbedrijf Hemink, de Oostgriend niet wordt betrokken in het project. Die komt in een latere fase aan bod.

Het is volgens Hemink nog niet bekend of de eigenaren van een koopwoning in deze wijken kunnen ‘meelopen’ in de opknapbeurt, en al helemaal is onduidelijk welke prijzen zij dan voor de vervanging van bijvoorbeeld hun voordeur, ander glas of een nieuw keukenblok zouden moeten betalen.

Het grote onderhoud omvat o.a.: nieuwe voordeur en andere binnendeuren, overtegelen van tegels in keuken en badkamer, vervangen sanitair, sauzen plafond. Verder: vervanging keukenblok, mechanische ventilatiebox, nieuw uitzetraam i.p.v. en isolatieglas, waar nodig. Voorts: de groepenkast wordt vernieuwd en CV-ketel indien nodig vervangen.

Thijs Wartenbergh

1 reactie

  • Jammer dat Goede stede niet de Oostgriend en gedeelte Wilgengriend niet mee neemt in de renovatie. De cv ketels zij Al meer als 18 jaar oud En de woningen zijn van 1980 1981.
    Dus wordt tijd voor upgrade. Ze zijn duur genoeg kwa huur .

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.