Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Oranjefans: Leeuwinnen winnen met 4-0

Dominique (links) en Isabella Kos weten het zeker: de Nederlandse Leeuwinnen, het nationale damesvoetbalelftal, winnen morgen – zaterdag – hun tweede poulewedstrijd tijdens het WK in Frankrijk met 4-0 van Kameroen. De twee hebben hun ouderlijk huis aan de Kolkgriend met vlaggetjes versierd, om het oranjegevoel dat ze hebben ook op anderen over te brengen.

Uiteraard heeft het duo een favoriete speler. Voor Isabella is dat Daniëlle van de Donk en Dominique let tijdens een wedstrijd vooral op Dominique Bloodworth. De meisjes hebben de liefde voor voetbal van hun pa. Die heeft ze ervoor geïnteresseerd en al gauw bleken ze besmet te zijn met het oranjevirus: ze wilden alles weten van de speelsters en volgen uiteraard elke partij op de voet.

Voor het duo en hun vader is het nu natuurlijk smullen geblazen met al die wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap. Hoe verder de Leeuwinnen komen, hoe langer ze kunnen genieten, dat spreekt voor zich. Eerst morgen maar eens winnen, dan zien we verder. Als dat gebeurt, dan heeft Oranje al zes punten (Nieuw-Zeeland werd met 1-0 verslagen) en gaat het door. Dominique en Isabella twijfelen in ieder geval niet aan een goede afloop, gezien hun voorspelling…

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.