Grienden en Meenten

Oud? We gaan gewoon door!

Ze weten, ondanks dat ze (ruim) zeven kruisjes achter hun naam hebben, van geen ophouden: Gerard van Kerkhof (79), grafisch kunstenaar, woonachtig in de Wilgengriend, gitarist Jan de Hont (75, Oostgriend, een verleden met ZZ en De Maskers, Neerlands Hoop en Boudewijn de Groot onder anderen) en Frea Lenger, (74), Grasmeent, kunstenares (grafiek, ruimtelijke objecten en schilderijen), zeggen uit één mond: ‘Leeftijd is niet belangrijk, het gaat erom dat je nog steeds leuk bezig bent in je eigen beroep.’

Van Kerkhof gaat zelfs zo ver dat hij zijn leeftijd van zijn site gehaald heeft, om maar te onderstrepen dat het aantal jaren geen maatstaf is om hem in te schakelen. De andere twee, Lenger en De Hont, zijn daar makkelijker in. Voor alle drie geldt: zolang hun gezondheid het toestaat is stoppen geen optie. De drie Almeerders hebben een ontembare drang in zich, een drive die ze blijft voortstuwen. De waardering die ze daarbij krijgen is niet geheel onbelangrijk.

Jan: ‘Het zit in mijn dna om te willen presteren. Ik kan niet anders, zo uit ik me’. Gerard: ‘Men is voorlopig nog niet van me af. Ik wil volgend jaar, als ik 80 ben, een overzichtstentoonstelling van mijn werk organiseren’. Frea: ‘Ik heb recentelijk exposities gehad, ook met Gerard, en later dit jaar staat er wat dat betreft ook een en ander op het programma.’ 

In het atelier van Gerard van Kerkhof, vlnr: Frea Lenger, Gerard van Kerkhof en Jan de Hont.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!