Grienden en Meenten

Paddestoelen al ruimschoots te zien

Vocht en warmte: een ideale voedingsbodem voor paddestoelen. Die kunnen we daarom eerder, nu dus, zien dan we gewend zijn. Door de klimaatverandering van de laatste jaren, die voor extreem warme zomers maar ook voor hevige regenbuien zorgt, raakt de natuur van streek.

Daarom steken paddestoelen eerder hun kop op, zo ook hier in de Grasmeent, waarschijnlijk knolarmieten. Andere signalen dat de natuur zich anders gedraagt zijn onder andere dat de eerste eikels al in augustus van de bomen zijn gevallen.
En ook dat sommige bomen, bijvoorbeeld de beuk en de lijsterbes, nu reeds hun blad vielen. Dat is eveneens enige weken eerder dan normaal.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!