Grienden en Meenten
Er zijn meer dan 150 suikerspinnen gedraaid!

Pannenkoekenfestijn in Wilgengriend groot succes

‘Volgend jaar moeten we weer zo’n pannenkoekenfeest houden, hoor’. Dat was een veelgehoorde kreet tijdens en na het pannenkoekenfestijn dat zaterdag 14 juli in de Wilgengriend werd gehouden. Zo’n 300 pannenkoeken later konden de bezoekers, onder wie zo’n 80 kinderen, met een voldaan gevoel naar huis.

Voorzitter Jeroen Verschoor van de Bewonersvereniging Grienden en Meenten kon na afloop van het evenement (bestemd voor de wijken Wilgengriend en Oostgriend) dan ook het verlossende woord spreken: volgend jaar gaan we op herhaling. Ofwel: deze buurthappening zal niet alleen in de Wilgengriend, maar waarschijnlijk ook in andere wijken navolging krijgen. De Kolkgriend en de Grasmeent zijn daarbij gegadigden. En daarbij zal weer de bewonersvereniging Grienden en Meenten, na een initiatief vanuit de bewoners zelf, in dit geval Yvonne Wustenhoff, de organisatie en de verantwoording op zich nemen. Want dat is simpelweg, net als het aanmelden ervan bij de gemeente, verplicht. Yvonne: ‘We hadden na afloop nog wat pannenkoeken over. Die hebben we bij een paar ouderen in de wijk gebracht.’

Op het laatste moment was Paulina Martin de Kreij (bekend van atelier Odelein) bereid gevonden om te helpen bij een knutseltafel. Zij zorgde voor de begeleiding, in dit geval bij het kleien. Dat bleek een succes, want niet alleen kinderen maar ook hun ouders lieten hun creativiteit los op het kneden van allerlei figuren.

Suikerspinnen, schminken, spelen op een springkussen en dus met klei aan de slag gaan: het randgebeuren rondom het pannenkoeken eten was goed verzorgd. Jeroen: ‘Een volgende keer proberen we er een tweede springkussen erbij te krijgen, een voor de kleintjes en een voor de wat oudere kinderen. Beide leeftijdsgroepen kunnen dan, los van elkaar, ongestoord spelen.’

Sommige ouders hadden wel een paar euro willen betalen, als dank voor het nuttigen van de lekkernij die op diverse manieren versierd kon worden. Jeroen: ‘Dat hoefde niet, dat was niet de opzet van dit festijn. Als bewoners tevreden waren dan mogen ze van mij lid worden van onze bewonersvereniging. Sommigen zouden dat gaan doen. Een volgende keer zullen we inschrijfformulieren klaarleggen zodat mensen meteen de daad bij het woord kunnen voegen.’

Heb je zelf leuke foto’s gemaakt? Wij vinden het leuk als je ze naar ons wilt opsturen via ons formulier.

Thijs Wartenbergh

2 reacties

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.

Bedankt voor uw vertrouwenWellicht heeft u verhalen gehoord waar u vragen over heeft

U kent mij wellicht als voorzitter van bewonersvereniging Grienden en Meenten. Ik heb mij altijd met veel plezier als vrijwilliger ingezet, maar vanwege recente ontwikkelingen moet ik voor mijzelf kiezen en stoppen.
Er is veel gebeurt binnen ons bestuur wat voor mij de reden is om mijn voorzittersschap te beëindigen. De basis ligt hier in een verlies van vertrouwen en na diverse gesprekken blijkt een breuk definitief.
Dit is uiteraard ontzettend jammer en ik hoop op een positieve doorstart van onze bewonersvereniging die luistert en uw belangen behartigd.

U bent van harte welkom om uw vragen aan mij te stellen.
Dit mag per e-mail of bij mij thuis: de koffie staat altijd voor u klaar!