Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Riante woningen in onze achtertuin

In onze achtertuin, die van de Meenten en Grienden, worden in het Cirkelbos, tussen Overgooi en Stichtsebrug, binnen afzienbare tijd in fasen 60 riante woningen gerealiseerd. Geïnteresseerden dienen wel de portemonnee te trekken: prijzen gelden vanaf 610.000 euro. Het project gaat BOSS Overgooi heten.

Wie dacht dat het Cirkelbos, gekoppeld aan het Museumbos en onderdeel van het Almeerderhout, met als markante plek de 30 meter hoge berg (een monument voor de Peetvaders van Almere) onaangetast zou blijven, heeft het mis. Op het gebied rust al langer een woonbestemming. Reden waarom de gemeente toestemming heeft gegeven voor de bouw van woningen in dit gebied.

De kavelgrootte wordt als het ware doorgetrokken van Overgooi: ook in deze nieuwe situatie gaat het om ca. 1500 m2. De nadruk in het project ligt op duurzaam, energieneutraal en klimaatadaptief, niet onlogisch gezien de omgeving. Op een deel van de kavel wordt gemeenschappelijk groen – oftewel het bos – aangelegd. Dit groen wordt onderhouden door een beheersvereniging.

Afbeelding (site BOSS Overgooi): in en om de cirkels worden woningen gerealiseerd.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.