Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Sjoelers elke woensdag welkom in buurtcentrum

Het is een gezelschapsspel bij uitstek, sjoelen, en iedere woensdag kunnen belangstellenden tussen 13.00 en 15.00 uur (kosten 1 euro, vooraf aanmelden niet nodig) deze activiteit beoefenen in buurtcentrum Meenten en Grienden (Jaagmeent 189) te Almere Haven. Dat kan al enige tijd, maar zij die ook eens de houten schijven door een sjoelbak willen laten schuiven en willen merken hoe leuk het is om dat samen met anderen te doen, zijn van harte welkom.

Voor elke deelnemer liggen bij een houten bak met vier vakken van 1 tot 4 precies 30 schijven gereed die bij voorkeur door zoveel mogelijk poortjes geschoven moeten worden. Na drie beurten wordt dan het totaal aantal punten opgeteld. De meeste mensen kennen de puntentelling wel bij het sjoelspel.

Wat is er leuk aan sjoelen? Het spel, volgens de hele fanatieke sjoelers een sport, brengt mensen samen in een vriendschappelijke sfeer. In deze gezellige entourage ontbreekt het competitie-element niet: het gaat ergens om. Je wilt, hoe dan ook, toch winnen.

Volgens de sjoelfanaten zorgt regelmatig sjoelen ervoor dat je concentratie toeneemt en dat je je continue verbetert. Als het goed is merk je na enige tijd dat je meer punten scoort. Daarnaast, niet onbelangrijk, bindt de sport mensen en wordt het onderlinge, sociale aspect verhoogd. Kortom, het is leuk om ermee bezig te zijn.

Bent u al een beetje enthousiast geworden? Kom dan eens langs. De sjoelbakken staan klaar en de bijbehorende schijven liggen er, opgestapeld, naast. Ofwel: laat die sjoelers maar schuiven. Tot woensdagmiddag!

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.