Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Stapels boomstammen: ‘Dat is schrikken’

Dit is wel even schrikken’, zegt een bewoonster van de Grasmeent, als ze de stapel boomstammen ziet van de bomen die zijn neergehaald op een bos tussen de Grasmeent en de Oostgriend.

‘Ik heb ze bomen zien omzagen, maar als je alles bij elkaar opgestapeld ziet, dan zijn het er toch wel veel. Dan denk je: wat een kale boel is het geworden’, meent ze. Gelukkig valt dat mee: niet alle bomen, voornamelijk populieren en essen, zijn horizontaal gegaan. Een aantal is blijven staan, evenals de struiken eromheen. Het is, al met al, geen kale vlakte geworden. Eerder werden bomen weggehaald op een bos tussen de Grasmeent en Schapenmeent.
Opzet is om oude exemplaren die er zo’n 40 jaar staan en een gevaar vormen, te ruimen. Daardoor krijgen andere exemplaren letterlijk en figuurlijk meer licht en lucht. In plaats van de verwijderde bomen komt een grote diversiteit aan bomen ervoor in de plaats terug: meidoorn, krentenboom, tamme kastanje, liguster, walnoot en hazelaar. Daarmee wordt beoogd een grote biodiversiteit aan te brengen.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.