Bewonersvereniging Grienden en Meenten
Tegel eruit, Plant erin!
Tegel eruit, Plant erin!

Steentje bijdragen aan een groene wereld

Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving: tegel eruit, plant erin. In Almere is dat hard nodig want gemiddeld is 62% van de Almeerse tuinen voor meer dan 80% betegeld, met een landelijke gemiddelde van 33% betegeling zitten wij Almeerders daar flink boven.

Door tuinen te vergroenen krijg je niet alleen meer sfeer, maar zijn ze ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Om je op de goede weg te helpen organiseert bewonersvereniging Grienden en Meenten, samen met Groene Buur, voor een tweede keer de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin!’.

Zet onze wijk in bloei!
In april hielden wij al een actie om onze wijk te vergroenen, in juni gaan we deze actie in onze wijk herhalen: kom op zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel (of twee tuintegels) naar Kolkgriend 92. Daar staan vrijwilligers van jouw bewonersvereniging klaar om de tegel(s) in ontvangst te nemen. Je ontvangt vervolgens per tuintegel één gratis tuinplant naar keuze en praktische adviezen om de eigen tuin te vergroenen (maximaal twee tegels/plantjes per huishouden).

Daarom!
Een veelgehoord argument voor een betegelde tuin is dat het onderhoudsvriendelijk is. Dus waarom dan meedoen aan deze actie?
Er zijn vier redenen waarom meer groen (en minder tegels) in de tuin belangrijk is:

  • Groen maakt gelukkig! Dat is bewezen, ervaar het zelf!
  • Minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel overbelast.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer groen in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is ook beter voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.