Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Uitbreiding Jumbo in najaar voltooid

Ruim 260 vierkante meter erbij, gerealiseerd aan de achterzijde van het pand, waardoor het totaal van 900 op 1160 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte wordt gebracht en een verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen (dat daarmee op 73 komt): de uitbreiding van de Jumbo supermarkt aan de Jaagmeent komt dichterbij: van eind oktober tot half november sluit de winkel om daarna, met een geheel nieuw uiterlijk, feestelijk heropend te worden.

Vandaag, woensdag, beginnen de eerste voorbereidingen al aan de achterzijde waar het wegdek wordt opengebroken. De vrachtwagens die voor de aanvoer van de goederen zorgen, kunnen aanvankelijk nog wel over het puin rijden. Voor personenauto’s, de wagens van de klanten dus, is dat niet meer mogelijk. Die kunnen niet meer een rondje om het pand maken.

De goederen komen, tijdens de werkzaamheden achter, via een zij-ingang de winkel in. De nieuwe parkeerplaatsen worden gevonden in een rij die aansluit op de plekken die nu richting de Kadegriend liggen (daarvoor wordt een deel van de verhoging afgegraven) en tevens achter het pand.

De entree van de winkel verandert hoegenaamd niet. De huidige winkel wordt met tien meter verlengd en met een breedte van 26.3 meter geeft dat, minus een deel voor het magazijn, een extra oppervlakte van 263 vierkante meter om te winkelen. Het betekent niet alleen een verruiming van het winkelassortiment, ook het shoppen zal voor de klant aanzienlijk overzichtelijker, moderner en ruimer zijn. 

Filiaalmanager Wouter van Polen (30, foto), eerder onder meer leidinggevende in supermarkten te Huizen en Amersfoort, is blij met de komende vergroting van de winkel. Daar werd al enige tijd over gesproken. ‘Nu is het licht op groen gezet, dat is prachtig’, zegt hij. Het betekent dat de winkel een eigentijdse uitstraling krijgt, met een heel andere indeling dan wat de klant nu gewend is. De verwachting is, stelt hij, dat de winkelomzet daarna met 10 tot 15 procent kan toenemen. ‘Het is onvermijdelijk dat de komende tijd de klanten enige overlast zullen ondervinden. Die hinder proberen we tot een minimum te beperken’, aldus de filiaalmanager. Omwonenden zijn inmiddels via een brief geïnformeerd over de bouwactiviteiten en kunnen, via een kleurenschema, bijhouden wanneer er bijvoorbeeld geheid gaat worden. 

In de vernieuwde situatie zal de servicebalie, gezien vanaf de entree, van de huidige plek rechts bij de ingang naar de linkerzijde verhuizen. ‘De locatie zoals die nu is werkt niet ideaal’, aldus Van Polen, ‘vandaar de verplaatsing.’ Het aantal kassa’s, vier, blijft gehandhaafd, zonder een zelfscan-versie overigens. Achter de afrekenpunten zal meer ruimte zijn dan nu het geval is. Aan de rechterzijde zal vooral veel aandacht voor vers zijn. De slijterij zal in de nieuwe stijl niet meer apart gesitueerd zijn, zoals nu, maar in de winkel worden geïntegreerd.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.