Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Verkeerssituaties nader bekeken

Het fietspad dat loopt vanaf de Jumbo en plotseling ophoudt waardoor fietsers niet precies weten wat ze moeten doen en gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, de verkeerschaos nabij basisschool De Regenboog die zich dagelijks vlak voor de school begint voordoet, en ‘s middags in mindere mate, en de onoverzichtelijke plek als je vanaf de Sportbrug richting de Kolkgriend fietst. Daar waren de belangrijkste onderwerpen die ter sprake kwamen tijdens de schouw, donderdagmiddag.

Daarbij werden, in aanwezigheid van enkele deskundigen van gemeente en Goede Stede, evenals de wijkconsulent, de bewonersvereniging Grienden en Meenten en buurtbewoners, diverse locaties bekeken die voor een onveilige verkeerssituatie zorgen. Bij het fietspad vanaf Jumbo zou een korte route aangelegd kunnen worden aan de zijde van de Kadegriend, waarbij je wat struiken naar achteren plaatst.
Bij de Regenboog ligt de zaak gecompliceerder. De aanwezigen meenden dat het aanbrengen van haaientanden, een of twee drempels, een inham, het duidelijk met rode verf aanbrengen van het fietspad dat de weg kruist en mogelijk attentieborden dat hier een school is, soelaas kunnen bieden. Keuze genoeg. Nader wordt nog bekeken, maar dat geldt voor alle suggesties, wat haalbaar, betaalbaar en het meest effectief is.
Het fietspad vanaf de Sportbrug is niet minder belangrijk. Daar doen zich nogal eens ongelukken voor, door de onoverzichtelijke situatie. Meteen bij de brug, maar ook in de iets verder gelegen bocht in het fietspad. Daar wordt, door de aanwezigheid van een hoge heg, het zicht aanzienlijk belemmerd.
De verlichting, om niet te zeggen het ontbreken ervan, is al tijden velen een doorn in het oog. Nieuw geplaatste lantaarnpalen blijken bepaald geen verbetering. Sommige buurtbewoners lopen liever op de middenweg dan op de stoep, omdat het trottoir grote zwarte plekken toont ondanks dat de straatverlichting brandt. De aanwezige deskundige liet weten dat nog niet alle kappen goed geplaatst zitten. Indien alles goed is afgesteld, dan komt hij nog eens kijken. Hij zal waarschijnlijk schrikken, zeker in de Wilgengriend en de Oostgriend…

Thijs Wartenbergh

1 reactie

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.