Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Bedrijf ziet af van wooneenheden Kadegriend

Het bedrijf MeerSaam ziet af van een verbouw van leegstaande kantoorruimten aan de Kadegriend in Almere Haven tot 80 wooneenheden voor ouderen met een zorgvraag. De vraagprijs voor de panden vormt een te grote belemmering voor deze Brabantse onderneming.

Het is onduidelijk of een andere commerciële partij het stokje overneemt van MeerSaam, onderdeel van Zeker Bouwen. Dit is nog wel bezig met leegstaande ruimten aan de Markgracht in Almere Haven. Daar kan eventueel pas in 2020 mee begonnen worden. MeerSaam had zijn oog op Almere laten vallen omdat de stad snel vergrijst en er relatieve weinig voorzieningen zijn voor ouderen, zeker voor hen die zorg nodig hebben.

Zorggroep Almere ziet ook dat een uitbreiding van huisvesting voor ouderen met een zorgindicatie nodig is. Daartoe zijn de afgelopen ideeën voor ontwikkeld, samen met de gemeente en woningcorporaties, laat Frédérique Mensink weten, senior communicatieadviseur en woordvoerder van de zorggroep. ‘Binnenkort, waarschijnlijk in juni, komen we met een plan voor de huisvesting van deze groep Almeerders aanpakt. Haven wordt daar nadrukkelijk bij betrokken. Ik kan er nu echter nog niets over zeggen.’

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.