Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Weerzien in Amerika met wereldreizigers

‘Het lijkt me heerlijk om Kelly na bijna een jaar weer eens te kunnen knuffelen. En Robert-Jan ook natuurlijk’. Jan van Rijs zegt het uit de grond van zijn hart. Zijn vrouw Elly knikt. Zij is het daar helemaal mee eens natuurlijk. Op 4 september is het zover. Dan kunnen de vier elkaar in de armen sluiten.

Hun dochter Kelly (28j vertrok 2 september 2018 met haar partner Robert-Jan (32) voor een wereldreis, via (in grote lijnen) Denemarken, Rusland, Hong Kong, Japan, Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland. Momenteel bevinden de globetrotters zich in Las Vegas. Daar gaat de hereniging ook plaatsvinden, waarna ze met z’n vieren drie weken met een camper rondreizen. Richting Californië, waar familie woont. Daarna brengt het viertal nog een week in een appartement door.

‘Natuurlijk, je skypt en spreekt elkaar, maar het is toch iets op afstand. Dat we de twee nu in levende lijve gaan ontmoeten is natuurlijk prachtig. We hebben ze beiden uiteraard gemist. Het jaar is toch snel voorbij gegaan‘, aldus Elly. 

Jan: ‘We zijn het eerste deel van de reis meegereisd naar Scandinavië, waarbij ik met galsteenklachten nog een week in het ziekenhuis heb gelegen. Maar goed, dat is allemaal alweer lang voorbij. Sindsdien hebben we ze niet meer gezien. De ouders van Robert-Jan hebben ze later nog wel een keer opgezocht.’

Afkloppen, de reis verloopt voorspoedig, op een korte periode na waarbij Kelly rugklachten kreeg door het lopen met een zware rugtas. Verder geen ziektes, ongevallen of andere narigheid. Nelly: ‘Ik begreep wel dat ze blij zijn weer in de westerse wereld te vertoeven. Waar je weer gewoon kunt eten en alles kunt lezen. Via het Engels is er geen taalbarrière meer, ook niet onbelangrijk.’ Jan: ‘Bepaalde landen vonden ze niet zo prettig om te verblijven, zoals Rusland en China, vooral door nogal wat onvriendelijke mensen die ze er ontmoetten.’

Kelly en Robert-Jan trekken na het samenzijn dan weer verder, via – ruwweg – Peru, Suriname, Cuba en New York, om vervolgens op 3 januari in Nederland terug te keren. Dan hopen de twee weer hun oude werk te kunnen oppakken (Kelly kinderopvang en danslessen en Robert-Jan grafisch ontwerper) en een woning te vinden. Voorlopig kan het duo bij Jan en Elly inwonen.


Elly en Jan van Rijs bij een demontabele giraffe, een souvenir die Kelly en Robert-Jan alvast hebben opgestuurd.

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.