Bewonersvereniging Grienden en Meenten
De bewoner, die niet herkenbaar op de foto wil, kreeg een bloemetje als dank. (Foto: Studio Rotgans/RInus Lettinck) (lettinck)

Wijkagent neemt toch gevonden graffiti-spuitbussen mee

MEENTEN – De bewoner van de Meenten die de spuitbussen vond waarmee kwajongens vermoedelijk graffiti hebben gespoten op auto’s en gebouwen in de wijk, is maandagochtend bedankt door de bewonersvereniging en wijkagent.

Eind augustus werden gebouwen en auto’s met rode en zwarte spuitbussen verf ondergespoten. De wakkere bewoner ging een dag later op onderzoek uit en vond twee spuitbussen onder de bosjes. De politie wilde echter niet komen kijken om vingerafdrukken te nemen. Wijkagent Ryan en voorzitter Jeroen Verschoor van de bewonersvereniging Meenten en Grienden zijn maandagochtend bij de bewoner langsgegaan met een bosje bloemen. “Die man heeft tijd gestoken om bewijsmateriaal te vinden. Voor ons als bewonersvereniging is het belangrijk dat mensen moeiten willen doen om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Daarom wilden we hem als dank een bloemetje aanbieden.”
De bewoner heeft zijn verhaal kunnen vertellen en wijkagent Ryan heeft de spuitbussen daarop alsnog meegenomen en deze zullen worden gecontroleerd. “De kans dat dat resultaat heeft, is klein beseft Verschoor. “Het gaat hier waarschijnlijk niet om beruchte criminelen, maar waarschijnlijk om kwajongens. Maar het is altijd fijn om bewijsmateriaal te hebben. Daarom was de actie van deze man bijzonder waardevol.”

Dit artikel heeft eerder in Almere Deze Week gestaan

Jeroen Verschoor

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.