Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Woningeigenaren krijgen info over groot onderhoud

De eigenaren van een woning in de Oostgriend die geïnteresseerd om mee te doen in de renovatie van hun huis, worden eind volgende week – rond 22/23 april – geïnformeerd over de kosten die daaraan verbonden zijn.

Dat heeft projectleider Bert Voortman van aannemer Hemink gezegd. Na Pasen is een start gemaakt met de eerste twee huurwoningen van woningcorporatie Goede Stede, als onderdeel van een groot onderhoudsplan. Dit omdat de woningen 40 jaar oud in. Uitgangspunt is dat na deze ingreep de huizen minimaal weer 20 jaar mee kunnen. 

Bij de aanpak wordt onder meer meegenomen: het isoleren van de beganegrondvloer en het kruipruimte en bijstorten van zand in de kruipru8mte, het vervangen van de gevelkozijnen (bij de eerste woningen weliswaar op een later tijdstip), het vervangen van de cv-ketel, de keuken, de toiletten, badkamer en radiatoren en het moderniseren van de ventilatie. 

Bij de eerste twee woningen doen zich inmiddels de eerste kinderziektes voor: niet goed ingemeten binnendeuren en gedoe met keukenkastjes. In goed overleg hopen de betrokkenen dat deze mankementen nog worden opgelost. 

Woningeigenaren kunnen niet in alles meedoen, wel met o.a. het isoleren van de vloer, de kozijnen, het opspuiten van het zand en bijvoorbeeld verbetering van de platte daken.

Foto: Opslagplaats van de materialen. 

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.