Bewonersvereniging Grienden en Meenten

Ze smaakten weer prima, die pannenkoeken…

De pannenkoekenbakkers hadden vooraf niets aan het toeval overgelaten en zo’n 500 exemplaren gebakken. Stel je eens voor dat je te weinig van die goudkleurige discusschijven zou hebben. Zo ver kwam het niet, waarschijnlijk vanwege de hitte. Toch werden bij het tweede pannenkoekenfestijn van bewonersvereniging Grienden en Meenten in de Wilgengriend zeker 300 van die lekkere platbodems achter de kiezen gewerkt.

Door jong, natuurlijk, maar ouders, opa’s en oma’s lieten zo’n lekkernij ook niet aan zich voorbij gaan. Het was bij deze tweede editie minder druk dan wellicht voorzien, maar de hoge temperatuur zat de organisatie in de weg. En mogelijk het vrouwenvoetbal, hoewel die wedstrijd kwart voor vijf was afgelopen. Het feest duurde tot zeven uur ‘s avonds.

Elementen genoeg om het geheel tot een succes te maken: kinderen konden zich laten schminken, nagels konden worden gelakt, knutselen was eveneens een mogelijkheid om mee bezig te zijn en er stonden twee kleine zwembadjes gereed. Pas laat, veel te laat volgens een eerdere afspraak, werd een springkussen neergezet. Verder was Peter Stoop van het buurtnetwerk Hoplr aanwezig om dat meer bekendheid te geven inmiddels hebben zich zo’n 160 bewoners uit de Grienden en Meenten aangemeld.

Conclusie was na afloop dat de aanwezige kinderen zich prima vermaakt hadden. En daar ging het toch hoofdzakelijk om. Ouderen en andere aanwezigen maakten van de gelegenheid gebruik om gezellig met elkaar een babbeltje te maken. En dat was ook de opzet. Dus: op naar volgend jaar, de derde aflevering.

Nog een woord van dank aan de pannenkoekenbakkers: het was de afgelopen dagen al bloedheet en nu moesten ze ook nog eens uren bij een warm vuur staan om die mooi ronde, lekkere pancakes te bereiden!

Thijs Wartenbergh

Opmerking plaatsen

Onze sponsoren

Volg ons

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag in contact met onze buurtgenoten.